- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

‘Vi ste najbolji od najboljih’: primanje za odlikaše osnovnih i srednjih škola!

Posted By Gorica.hr On 14.06.2022. @ 23:15 In Vijesti | Comments Disabled

ucenici1 [1]Danas je bio poseban dan za odlikaše osnovnih i srednjih škola na području Velike Gorice. Uz podršku svojih roditelja, razrednika i ravnatelja tradicionalno su primljeni u uredu gradske uprave gdje ih je pozdravio i nagradio gradonačelnik Krešimir Ačkar te predsjednik gradskog vijeća Darko Bekić.

Za male odlikaše iz OŠ Jurja Habdelića, OŠ Nikole Hribara, OŠ Eugena Kumičića, OŠ Eugena Kvaternika, OŠ Novo Čiče, OŠ Šćitarjevo, OŠ Velika Mlaka, OŠ Vukovina te UŠ Franje Lučića pripremljen je simbolični dar knjige da ih podsjeti na njihov uspjeh.

- Ovo nije mala stvar. Vidite koliko izazova već sada proživljavate sa školovanjem u pandemiji. Zato je bitno biti educiran, biti korak ispred, a jedino što predstavlja prednost je znanje. Ostanite ustrajni na ovome putu. Budite ponosni na sebe, kao što su roditelji ponosni na vas – kazao je gradonačelnik osnovnoškolcima.

Poslije osnovnoškolaca, ured gradonačelnika ugostio je i najbolje od najboljih iz velikogoričkih srednjih škola: Ekonomske škole, Gimnazije Velika Gorica, Srednje strukovne škole, UŠ Franje Lučića te Zrakoplovne tehničke škole Rudolfa Perešina. Nagradivši ih također simboličnom knjigom, gradonačelnik im se obratio i poželio im sreću u daljnjem školovanju.

- Odustajanja u životu nema. Nitko uspješan ne bi došao tamo da je odustao. Želim da se ostvarite u onome pogledu u kojemu vi želite, a mi ćemo nastojati prepoznati i nagraditi izvrsnost uvijek, a ne samo danas – rekao je gradonačelnik.

Učenici su pak s velikom skromnošću primili svoje nagrade.

- Nisam ovo očekivala iskreno, nisam uopće ni razmišljala – rekla nam je Klaudija iz Srednje strukovne škole Velika Gorica, a njena mama ponosno je dodala da je ovo izuzetni uspjeh s obzirom na teškoće s online nastavom u strukovnim školama gdje praksa znači sve.

ucenici2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2022/06/vi-ste-najbolji-od-najboljih-primanje-za-odlikase-osnovnih-i-srednjih-skola/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ucenici19.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ucenici29.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal