Grad Velika Gorica

Vijesti

Kirinčićeva se spaja s obilaznicom: ‘Kurilovcu, ali i cijelome gradu dat će novu prometnu komunikaciju i podići kvalitetu života’

kirinciceva1Grad Velika Gorica u posljednje vrijeme intenzivirao je lobiranje po pitanju državnih projekata kako bi ih što više završilo u našem gradu, odnosno kako bi za dobrobit i povećanje standarda „zagrabili“ što više sredstava iz proračuna Republike Hrvatske, Zagrebačke županije i Europske unije.

Jedan od takvih projekata svakako je izgradnja prometnice koja će povezivati obilaznicu, odnosno Ulicu 153. brigade HV-a (D30) te Ulicu Franje Boška Kirinčića, a prostirat će se duž novog reciklažnog dvorišta koje je također u fazi izgradnje.

Kako je jutros prilikom obilaska radova istaknuo gradonačelnik Krešimir Ačkar, riječ je o dugu Hrvatskih autocesta prema Velikoj Gorici koji se vuče još od dijela autoceste Zagreb-Sisak

Prije dva tjedna radovi su konačno krenuli, a predviđeni rok je 6 mjeseci dok vrijednost projekta iznosi 4,7 milijuna kuna.

-Nova prometnica uredit će se u punom profilu s oborinskom odvodnjom, s pješačkim i biciklističkim stazama kao i sa zelenim otocima. Bit će to jedna prekrasna ulica osvijetljena LED rasvjetom koja će ne samo gradskoj četvrti Kurilovec nego cijelome gradu ponuditi jednu novu prometnu komunikaciju i otvorenost prema obilaznici što podiže razinu sigurnosti, a sigurno i kvalitetu ljudi koji žive ovdje- poručio je s gradilišta gradonačelnik Ačkar najavivši da je u tijeku i rješavanje imovinsko-pravnih odnosa u nastavku Kirinčićeve ulice, a kada se to zgotovi nastavit će se uređenje preostalih 200-tinjak metara ulice.

Konačnom realizacijom ovog projekta iznimno je zadovoljan i predsjednik Gradske četvrti Kurilovec Damir Slojšek.

-Što se tiče ovog spoja prema obilaznici ja sam uvijek govorio da to treba napraviti. Vidimo da radovi teku odlično. Nadamo se da će se uskoro riješiti i ulica Andrije Kačića Miošića koja se spaja s ovom ulicom. Jako smo zadovoljni kako teku radovi ovdje i raduje nas što će se Miošićeva i Kirinčićeva spojiti s obilaznicom-zaključio je Slojšek.

kirinciceva2