Grad Velika Gorica

Vijesti

U Petrovini uređena Lička ulica, sprema se i nogostup kroz naselje

petrovinaNovoasfaltirana Lička ulica u Petrovina bila je prva točka jutrošnjeg obilaska gradilišta u Velikoj Gorici koje je sa suradnicima obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar. Naselje Petrovina Turopoljska ubrzano se širilo posljednjih godina te je izraslo u naselje s velikim brojem obitelji, a upravo stoga se povećanjem komunalnog standarda posebna pažnje daje i povećanju sigurnosti pješaka u prometu.

Petrovina je pješačkim nogostupom lani spojena s Gradićima preko oteretnog kanala, a radi sigurnosti putovanja školaraca uvedena je i autobusna linija koja djecu vodi u obližnju područnu školu u Gradićima. Sljedeći projekt bit će gradnja pješačke staze kroz naselje.

- Projekt pješačke staze od početka same Petrovina do okretišta autobusa je u izradi i on bi kroz godinu dana trebao biti realiziran – rekao je gradonačelnik Ačkar kako će se u prvoj fazi izgraditi 600 metara nogostupa kroz glavnu ulicu naselja.

Uz Ličku ulicu u koju je uloženo 170 tisuća kuna, kako bi se obnovio kolnički zastor u dužini od 220 metara te dogradio dio ulice koji nije imao asfalt, nastavljen je i sljedeći projekt prema traženju mjesnog odbora.

– Ovo je prva ulica koja nam je bila bitna zato što je zaista bila u katastrofalnom stanju, a sljedeće nam je u planu asfaltirati Zagorsku ulicu i, naravno, najbitnije za mjesto je sam nogostup od oteretnog kanala sve do središta mjesta – rekao je Nikolas Mastin ispred Vijeća Mjesnog odbora.