- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

U Kučama novi nogostup, u Čičkoj Poljani asfalt zamijenio makadam

Posted By Gorica.hr On 03.05.2022. @ 15:12 In Vijesti | Comments Disabled

kuce [1]Novoasfaltirana cesta u Čičkoj Poljani te radovi na nogostupu u Kučama bili su današnje lokacije obilaska radova gradonačelnika Krešimira Ačkara.

U naselju Kuče i dalje traju radovi na projektu Aglomeracija zbog čega je promet otežan kroz veći dio naselja, no to nije zaustavilo gradske planove da se poboljša komunalni standard na onim mjestima gdje su radovi završeni. Tako je Petrova ulica u Kučama dobila i nogostup.

- Grad je prepoznao potrebu za nogostupom koji vodi prema nogometnom igralištu gdje svakodnevno dolazi velik broj djece, a njihova sigurnost nam je najbitnija – kazao je Stjepan Fabijančić, predsjednik Vijeća Mjesnog odbora, komentiravši i da su ljudi očekivano nestrpljivi da se promet normalizira te kako je priprema za asfalt napravljena uskoro očekuju finalizaciju radova.

Gradonačelnik Ačkar pohvalio je izvođača i inicijativu Mjesnog odbora ua dogradnjom nogostupa, a najavio je i nastavak ulaganja u sigurnost u prometu.

- S ovom investicijom od 300 tisuća kuna zaokružujemo jednu cjelinu u ovom naselju. Petrova ulica dobiva 220 metara nogostupa u punoj svojoj dužini, nogostup se nadovezuje na ulicu Svetog Fabijana i kroz naredni period bi sve zaokružili s ulicom Vranešine – rekao je gradonačelnik Ačkar.

Aglomeracija donosi kanalizaciju i nove prometnice

Dolazak gradonačelnika Ačkara u naselja u kojima su u tijeku radovi na Aglomeraciji do sada nije prolazio bez isprike zbog otežanih uvjeta prometovanja i življenja na gradilištu, a isto tako je bilo i danas.

- Koristim priliku da se ispričam našim sugrađanima zbog tako dugog vremena bez asfalta te ih zamolim za strpljenje da zajedno ovaj povijesni projekt, koji gdje god u Hrvatskoj se radi je težak, zahtjevan i u nekim trenucima neugodan, da zajedničkim snagama uspijemo ga izgurati do kraja, a to znači mještanima u konačnici kanalizacija i nove prometnice – poručio je gradonačelnik.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2022/05/u-kucama-novi-nogostup-u-cickoj-poljani-asfalt-zamijenio-makadam/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/kuce6.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal