Grad Velika Gorica

Vijesti

Nakon uređenja puta prema jezeru Čiče najavljeni novi radovi

ciceZavršeno je uređenje puta koji prolazi uz južnu stranu jezera Čiče od trgovačkog centra kod veterinarske stanice do ulaza na jezero Čiče. Kao i na početku radova, vrijednim 200 tisuća kuna kojim se uredilo oko kilometra staze, danas su na jezeru bili gradonačelnik Krešimir Ačkar i predsjednik ŠRU Odra Ognjen Cahun.

- Od samoga grada do jezera Čiče građani sada mogu sigurno, pješke ili biciklom, koristiti ovaj prolaz. Tu je bio niz divljih deponija koji su uklonjeni, a nastavit ćemo s uređenjem okoliša gdje ćemo postaviti koševe za smeće, klupice za odmor, i s udrugom ŠRU Odra ići u malčiranje ovih obala kako bi pogled s puta prema jezeru bio puno ljepši – rekao je danas na jezeru Čiče gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Staza se već sada počela koristiti na putu od Velike Gorice prema jezeru i Novome Čiču, a prisutnost ljudi na ovome putu pomoći će i u smanjenu divljih deponija koji se pojavljuju. Športsko ribolovna udruga Odra, koja upravlja vodama našega kraja, najavila je i daljnje uređenje na ovom prostoru.

- Kroz radne akcije naše ribolovne udruge, koja broji 800 članova, krenut ćemo s malčiranjem i micanjem korova da se jezero što više otvori da se naprave ribolovne pozicije i male plaže za odmor. Zadržat će se postojeća stabla, a planira se i dodatna sadnja kako bi se cijela vizura ovoga jezera promijenila dok se ne završi kompletna sanacija jezera predviđena prostornim planom – rekao je Cahun.

Korak po korak, život se vraća na jezero Čiče.