Grad Velika Gorica

Obavijesti

Najava upisa u dječje vrtiće – obavijest za roditelje/skrbnike

selnica2Obavještavamo roditelje i skrbnike djece predškolske dobi o početku prijava za upis u dječje vrtiće na području Grada Velike Gorice. Prijave za upis provodit će se u razdoblju od 12. do 20. svibnja 2022.g. putem aplikacije „e-Upisi“ na poveznici https://e-upisi.hr/ Središnjeg državnog ureda za razvoj digitalnog društva i Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u okviru projekta „Informatizacija procesa i uspostava cjelovite elektroničke usluge upisa u odgojne i obrazovne ustanove“.

Aplikacija je na nacionalnoj razini dostupna na portalu e-Građani te omogućava dohvat podataka o kojima evidenciju vode tijela javne vlasti.
Pozivamo roditelje i skrbnike koji ove godine namjeravaju podnijeti prijavu za upis djeteta u dječji vrtić da, ukoliko već nisu, aktiviraju uslugu e-Građani te izvrše provjeru svojih podataka i podataka o djetetu budući da se za izmjenu podataka koje aplikacija povlači iz sustava potrebno obratiti isključivo nadležnoj instituciji (matičnom uredu, MUP-u, HZMO-u).

Za elektroničku predaju zahtjeva neophodna je važeća vjerodajnica u sustavu e-Građani sigurnosne razine 2. Dovoljno je da jedan roditelj ima važeću vjerodajnicu u sustavu e-Građani.

Lokacije i programe dostupne za upis možete provjeriti na mrežnim stranicama odabranog vrtića gdje će također biti dostupne detaljne upute za prijavu djeteta.

U samo iznimnim okolnostima, ukoliko ne raspolažete računalnom opremom potrebnom za upis, možete se obratiti administratoru vrtića u kojem želite ostvariti upis.

Obavijest o upisima u dječje vrtiće na području Grada Velike Gorice bit će objavljena na mrežnim stranicama Grada Velike Gorice www.gorica.hr i na mrežnim stranicama svih dječjih vrtića u prvom tjednu mjeseca svibnja.