- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Maslinove grančice uoči Cvjetnice

Posted By Gorica.hr On 09.04.2022. @ 15:52 In Vijesti | Comments Disabled

cvjetnica1 [1]I ove godine, dan uoči Cvjetnice, Grad Velika Gorica organizirao je tradicionalnu podjelu maslinovih grančica Velikogoričanima. Na platou Tržnog centra grančice, koje će vjernici ponijeti sa sobom u crkvu na blagoslov, dijelili su gradonačelnik Krešimir Ačkar, zamjenik Neven Karas i predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić.

– Već tradicionalno predstavnici Grada dijele maslinove grančice ususret Uskrsu i ovo je prilika da se malo podružimo s našim građanima i popričamo o aktualnim temama. Prilika je to i da im zaželimo Sretan Uskrs i da ga provedu u miru sa svojim najbližima jer u ovim izazovnim i neizvjesnim vremenima svima nam je potrebno malo mira, barem u ove dane kada iščekujemo najveći kršćanski blagdan – istaknuo je Bekić.

Cvjetnica je uvod u Veliki tjedan, a kršćani se na taj dan prisjećaju Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem kada su ga ljudi dočekali mašući palminim i maslinovim grančicama.

– Ulazimo u tjedan kada iščekujemo najveći kršćanski blagdan, tjedan koji svima u ovim teškim vremenima može biti poticaj, utjeha i nada da se vratimo svemu onome što je bitno, kao i da više počnemo cijeniti mir i iskonsku dobrotu, žrtvu i sve što jedan život nosi. Sve se to manifestira kroz Veliki tjedan i vazmeno trodnevlje, kako niti jedna žrtva nije uzaludna i kako uvijek postoji nada da sve na kraju u životu dobro završi – poručio je gradonačelnik Ačkar.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2022/04/maslinove-grancice-uoci-cvjetnice/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/cvjetnica1.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal