Grad Velika Gorica

Vijesti

Maslinove grančice uoči Cvjetnice

cvjetnica1I ove godine, dan uoči Cvjetnice, Grad Velika Gorica organizirao je tradicionalnu podjelu maslinovih grančica Velikogoričanima. Na platou Tržnog centra grančice, koje će vjernici ponijeti sa sobom u crkvu na blagoslov, dijelili su gradonačelnik Krešimir Ačkar, zamjenik Neven Karas i predsjednik Gradskog vijeća Darko Bekić.

– Već tradicionalno predstavnici Grada dijele maslinove grančice ususret Uskrsu i ovo je prilika da se malo podružimo s našim građanima i popričamo o aktualnim temama. Prilika je to i da im zaželimo Sretan Uskrs i da ga provedu u miru sa svojim najbližima jer u ovim izazovnim i neizvjesnim vremenima svima nam je potrebno malo mira, barem u ove dane kada iščekujemo najveći kršćanski blagdan – istaknuo je Bekić.

Cvjetnica je uvod u Veliki tjedan, a kršćani se na taj dan prisjećaju Isusova svečanog ulaska u Jeruzalem kada su ga ljudi dočekali mašući palminim i maslinovim grančicama.

– Ulazimo u tjedan kada iščekujemo najveći kršćanski blagdan, tjedan koji svima u ovim teškim vremenima može biti poticaj, utjeha i nada da se vratimo svemu onome što je bitno, kao i da više počnemo cijeniti mir i iskonsku dobrotu, žrtvu i sve što jedan život nosi. Sve se to manifestira kroz Veliki tjedan i vazmeno trodnevlje, kako niti jedna žrtva nije uzaludna i kako uvijek postoji nada da sve na kraju u životu dobro završi – poručio je gradonačelnik Ačkar.