Grad Velika Gorica

Vijesti

Uređuju se prometnice u gradskim četvrtima

hvelikaniRadno je ovih dana bilo u Gradskoj četvrti Hrvatski Velikani. Ulica kralja Držislava u centru Velike Gorice koja je godinu dana bila raskopana zbog aglomeracije koja je njome prošla, napokon je u novom ruhu. Asfaltirano je 153 metra duž ulice od raskrižja sa Zvonimirovom ulicom do Ulice kneza Branimira, širine 5,10 metara, a u ulici je izgrađen i novi nogostup. Uz spomenutu ulicu, sanirano je i ulegnuće na asfaltu u Zvonimirovoj ulici koje je nastalo kao posljedica nedovoljno kvalitetno odrađenih radova.

Gradsku četvrt jutros je posjetio gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je istaknuo da se obnavljaju prometnice te se vraćaju u prvobitno stanje nakon projekta aglomeracije i fekalne odvodnje kojom je obuhvaćeno 148 kilometara prometnica u našem gradu.

-Kao što sam i najavio na posljednjem Gradskom vijeću, nećemo dopustiti da nijedna takva radnja ostane u nedovršenom i nezadovoljavajućem stanju, nego ćemo inzistirati da ona bude sanirana do one prepoznatljivosti kakva bi trebala biti u novonastalom stanju. Kada govorimo o ovoj gradskoj četvrti, unazad nekoliko godina gledamo pravi preobražaj. Primjerice, Tomaševićeva koja je prošle godine zasjala s oborinskom odvodnjom i prekrasnim nogostupima u punome sjaju. S ovom novom aglomeracijom i novim nogostupom također će doći do izražaja nova komunalna infrastruktura koja će povećati standard suživota naših sugrađana u ovoj četvrti. Također je bitno naglasiti, aglomeracija kao takva i je bila problem koji rješavamo i za koju molim sugrađane da budu strpljivi i kojima se ispričavam što tako sve sporo ide, a možda i nekada nedovoljno dobro- kazao je gradonačelnik Ačkar.

Dodao je prvi čovjek grada da je mala problematika nastala i u Rakarskoj ulici zbog gradnje Interspara, ali i naglasio da to pokazuje da su svemu odgovorno pristupili.

-Morali smo prevenirati jer nije zgodno imati više gradilišta unutar gradske četvrti, ali morali smo napraviti to kako sigurnost u prometu ne bi došla u pitanje. Kada se otvori tako veliki trgovački centar, sigurno će se gustoća prometa tamo povećati, a mi smo morali adekvatno i pravovremeno odgovoriti na tu situaciju- poručio je Ačkar.

-Konačno imamo infrastrukturu koja je zadovoljavajuća i dostojna čovjeku u 21. stoljeću. Ponosni smo i na naše sportske terene, bazen i odbojkaško igralište. Naselje koje je stvarno pohvalno i vrijedno za život- rekla je stanarka Sandra Orinčić.

-Drago nam je da se rješava ta infrastruktura i oko našeg KOP Tura i cijelog tog centralnog dijela prema Cvjetnom naselju tako da je sanacija ovih svih ulica nama jedan veliki plus i cijelom tom našem kvartu. Jako sam zahvalni i drago nam je da se to privodi kraju i da dobivamo vizuru oko centra grada kako bi to trebalo izgledati- rekao je Arnel Humić, dopredsjednik KOP Tura i stanar u Zvonimirovoj 24.

Predsjednik GČ Hrvatski velikani, Zoran Lovrić, izjavio je da je čast i zadovoljstvo ugostiti gradonačelnika u gradskoj četvrti, a pohvalio je i pozitivne pomake u suradnji i komunikaciji s Gradom.

-Čekala se rekonstrukcija ove i još nekih ulica, ali ostvaruje se suradnja, korak po korak idemo naprijed. Nadam se da će se ona u budućnosti odvijati dva koraka brže nego do sad i da će stanovnici ove gradske četvrti, koje prezentiram kao građanin, biti sretni i zadovoljni sa svime što će se napraviti u suradnji sa gradskom četvrti i nadležnim službama u Gradu. Ono što mogu pohvaliti je da smo kao gradska četvrt dobili poziv od Ureda gradonačelnika da se danas odazovemo na ovu pressicu i to nam je dobar znak da se ostvaruje ta suradnja- rekao je Lovrić.

Radovi i na Plesu

U Gradskoj četvrti Pleso nakon dugog niza godina na red za rekonstrukciju konačno je došla Ulica Petra Zrinskog u kojoj se radi kompletna oborinska odvodnja, pješačka staza s obje strane, kao i biciklistička s jedne strane.

-Ostat će nam još sam početak ulice koji nije napravljen zbog imovinsko-pravnih odnosa koji se trenutno rješavaju jer G rad mora otkupiti jedan manji dio parcele i nakon toga će i taj manji dio biti asfaltiran. Zahvaljujemo se na strpljivosti stanarima koji su čekali, ali i konačno dočekali rekonstrukciju i podizanje komunalnog standarda u njihovom mjestu- poručio je gradonačelnik Ačkar koji je obišao radove i na Plesu.

Predsjednik Gradske četvrti Pleso, Slavko Perković, u ime svih stanara ulice i GČ zahvalio je gradonačelniku što im je izašao ususret i nakon dugog niza molbi uslišio želje da napokon krene i ova ulica koja je važna za stanare u kvartu.

-Bila je u jako lošem stanju i mogu slobodno reći da je podnijela veliki teret kad se radila obilaznica, ovdje su išli svi kamioni i bilo je svakodnevno puno prometa pa je bila oštećena. Prije naših aktivnosti u Vijeću i bivše Vijeće četvrti su pokušavale obnoviti ovu ulicu, ali iz nekih razloga uvijek je bilo prioritetno nešto drugo i dugo smo čekali. Bogu hvala sad se to uslišilo i mislim da će uskoro biti gotova ova prva faza, a nakon nje vjerujem da će ići druga faza- rekao je Perković.

pleso