Grad Velika Gorica

Obavijesti

Obavijest: zbrinjavanje izbjeglica

czStožer civilne zaštite Grada Velike Gorice u narednim danima zbog jačanja migracijske krize pojačat će svoje aktivnosti u području eventualne potrebe zbrinjavanja prognanih državljana Ukrajine.

GDCK Velika Gorica

Ovim putem obavještavamo građane da je Hrvatski Crveni križ pokrenuo apel za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu ruskom agresijom ugrožene Ukrajine, a svi koji žele donirati novac mogu to učiniti uplatom na žiro račun ili putem aplikacije za mobilno bankarstvo.

- novac se može uplatiti na žiro-račun IBAN: HR0923600001503056530, poziv na broj odobrenja 705, Zagrebačka banka d.d., Zagreb, Trg bana J. Jelačića 10, primatelj Hrvatski Crveni križ, Ulica Crvenog križa 14-16 Zagreb
- za uplate iz inozemstva BIC (SWIFT) kod: ZABAHR2XXXX
-donirati se može i putem aplikacija za mobilno bankarstvo koristeći 2D barkod.

Sva prikupljena sredstva bit će namijenjena za pomoć izbjeglom i raseljenom stanovništvu o kojemu skrbe članice Međunarodnog pokreta Crvenog križa i Crvenog polumjeseca na području Ukrajine i drugih država koje su prihvatile izbjeglice i svakodnevno im pružaju potrebnu pomoć, uključujući i Hrvatsku.
O daljnjim akcijama prikupljanja pomoći te aktiviranju volontera GDCK Velika Gorica pravodobno će izvijestiti građane.

Smještaj

Otvorena je e-mail adresa: rcz.zbrinjavanje@mup.hr koja će se koristiti za prikupljanje podataka o ponudi privatnih smještajnih kapaciteta za izbjeglo stanovništvo iz Ukrajine.

Kako bi civilni stožer Grada Velike Gorice mogao u sklopu svojih aktivnosti raspolagati potrebnim informacijama o smještajnim kapacitetima na području Grada, molimo građane koji žele pružiti privatni smještaj izbjeglom stanovništvu da se obrate:

Stožeru civilne zaštite Grada Velike Gorice
Trg kralja Tomislava 34
Velika Gorica

e mail: stozer.czvg@gorica.hr
kontakt: 01/6269-900 (kućni 118 ili 223)

Volonteri

Zbog provođenja aktivnosti u području eventualne potrebe zbrinjavanja prognanih državljana Ukrajine mole se građani koji raspolažu znanjem ukrajinskog jezika i svi oni koji u tom dijelu mogu pomoći da se jave stožeru civilne zaštite Grada Velike Gorice.

O svim daljnjim aktivnostima i potrebama stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice pravodobno će obavijestiti građane.