Grad Velika Gorica

Vijesti

Studentima i srednjoškolcima uručene stipendije Grada

stipendije1U kino dvorani Pučkog otvorenog učilišta jutros su učenicima srednjih škola i studentima dodijeljene stipendije Grada Velike Gorice. Svoju stipendiju ove godine zaslužio je ukupno 61 mladi Velikogoričanin, što je ujedno i najveći broj stipendista do sada, a kao i prijašnjih godina dodijeljene su prema kriteriju izvrsnosti i prema socijalnom statusu.

Učenicima je tako stigla potpora od 500 kuna mjesečno, a studentima od 1000 kuna. Ugovore o stipendiranju dobitnicima je uručio gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je naglasio svoj poseban sentiment koji ima prema obrazovanju.

–I ja sam proveo taj period s ljudima vaše dobi shvaćajući njihove probleme i životne potrebe. Ono što je najvažnije je da se profesorom može smatrati jedino onaj koji nešto komplicirano govori na jednostavan način. Vjerujem da se to većini vas dogodilo. Kamo god krenuli u životu morate znati da je dobar profesor upravo takav, a dobar kuhar je onaj koji u vrlo malo vremena s vrlo jednostavnim namirnicama može napraviti najbolje jelo. Autolimar zna da onaj koji mu je povjerio auto na popravak želi da mu se auto vrati u prvobitnome stanju, frizer zna da svatko želi najbolju frizuru, a pravnik da svatko želi pobijediti u sporu. Tko god bili i s čim god se bavili u životu morate se truditi biti najbolji u tome- poručio je stipendistima gradonačelnik Ačkar.

Gradonačelnik Ačkar istaknuo je da je iznimno ponosan što je Velika Gorica jedini grad u Republici Hrvatskoj koji uz spomenute stipendije, svim srednjoškolcima uručuje jednokratne stipendije koje su ove godine iznosile 800 kuna, a već u idućoj godini planiramo je povećanje na 1000 kuna. To nas je, kaže gradonačelnik, promoviralo na kartu nacionalne politike kao grad koji najviše ulaže u obrazovanje i školstvo što im daje dodatan poticaj da nastave tim tempom raditi za velikogoričke učenike i u budućnosti.

-Kakvi su vam mladi takva je i budućnost jednoga grada, županije i države. Toga se strogo držimo i idemo čestitati svim dobitnicima i poručiti da nećemo stati kada je u pitanju obrazovanje nego još više olakšati svim učenicima i studentima koji imaju potencijala da dođu do svog cilja jer obrazovanje nikako ne smije biti luksuz. Poručio bih da nikako ne smijete odustati od svojih snova i budite najbolji u onome što radite. Za što god ste se odlučili dajte sve od sebe jer jedino ta specijaliziranost vas čini stručnima i konkurentnima. Bilo koje obrazovanje odabereš je nešto što treba se truditi i ne odustati od njega, a u konačnici biti u samom vrhu u onome što radiš- zaključio je Ačkar.

stipendije2