Grad Velika Gorica

Vijesti

Vrtić Žirek proslavio 10. rođendan, najavljena obnova objekta u Koprivničkoj

zirek1U sklopu Dječjeg tjedna, Dječji vrtić Žirek danas je proslavio svoj 10. rođendan. Bio je ispunjen smijehom, veseljem i pjesmom te mališanima koji su pripremili brojne recitacije i igrokaze i tako izmamili osmijeh na lice svima prisutnima. Čestitati im je došao i gradonačelnik Krešimir Ačkar te pohvalivši njihov rad najavio skorašnju obnovu jednog od objekta DV-a Žirek.

Na rad vrtića u posljednjih 10 godina osvrnula se ravnateljica Sandra Crnić. Prije deset godina, po dolasku u ovaj objekt, situacija koja je dočekala zaposlenike DV-a Žirek nije bila toliko bajna te je uslijedila obnova cijelog prostora. S obzirom na porast broja djece u Velikoj Gorici, otvorili su vrtić u Cvjetnom naselju. Obujam upisa također je povećan EU projektom „Integracija predškolske djece s teškoćama u razvoju u redovni predškolski sustav u gradu Velika Gorica“ u sklopu kojeg DV Žirek trenutno ima dvije skupine djece s teškoćama u razvoju.

-Druge godine po osnutku proveli smo EU projekt koji je najkompleksniji u cijeloj Hrvatskoj. Imamo puno djece u inkluziji kod nas u vrtiću, a odgojitelji su bili educirani preko tog programa i mogu se baviti djecom s teškoćama- rekla nam je ravnateljica DV-a Žirek Sandra Crnić.

Danas je u prvom planu obnova Područnog vrtića u Koprivničkoj ulici koji je u lošijem stanju u odnosu na ostale objekte.

-Rođendanska želja nam je prvenstveno poboljšanje uvjeta u Koprivničkoj, našem područnom objektu koji trenutno stvarno ima veliku potrebu za obnovom, 40 godina ipak daje svoj obol zgradama i treba poboljšati uvjete za rast i razvoj naše djece. Sva projektna dokumentacija je spremna i očekujemo financijsku pomoć grada te EU fondova. Koliko vidimo gradonačelnik nas podržava u svemu i vjerujem da ćemo to ostvariti tako da sljedeće godine naša djeca u Koprivničkoj budu isto u jednom lijepom objektu- kazala je ravnateljica vrtića Sandra Crnić.

Obnova i proširenje vrtića u Koprivničkoj u planu je sljedeće godine, a najavljena je i izgradnja novog vrtića kako bi se u potpunosti zadovoljili kapaciteti s obzirom na porast doseljenih mladih obitelji s djecom u nove stambene zgrade.

-Postoje nove potrebe za vrtićima, tako da ćemo to dijelom riješiti proširenjem Koprivničke, a za ostali dio ćemo napraviti jedan veliki vrtić na livadi iza Glazbene škole u Kolarevoj ulici. Na to smo iznimno ponosni, posebno zbog natalitetne politike i što je Grad Velika Gorica postala poželjna destinacija- rekao je gradonačelnik Ačkar.

Bez obzira na novootvorene objekte u Selnici i Lukavcu, potrebe za kapacitetima i dalje postoje. Zbog toga, istaknuo je gradonačelnik, uz završetak područnog objekta u Maloj Buni i proširenje objekta Žireka u Koprivničkoj planira se, iduće godine, barem započeti s projektom izgradnje novog vrtića.

zirek2