- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Gradonačelnik Ačkar primio srebrnog paraolimpijca Velimira Šandora

Posted By Gorica.hr On 08.09.2021. @ 10:29 In Vijesti | Comments Disabled

sandor1 [1]Osvajaču srebrne medalje u bacanju diska na Paraolimpijskim igrama u Tokiju, našem Velimiru Šandoru, jutros je priređen svečani prijem u Gradskoj upravi gdje su mu na tom velikom postignuću čestitali gradonačelnik Krešimir Ačkar i zamjenik Neven Karas.

-Odmorio se još nisam, ali dojmovi su takvi da ti svaki dan nešto novo dođe u glavu. Polako sve to sjeda na svoje, sa srebrom oko vrata sve je puno lakše i lakše se nositi sa svime. Ispada da sav trud i sve kaj smo uložili u ovih pet godina se isplatilo. Pun pogodak je bilo sve što smo napravili, svi potezi koje smo vukli imali su smisla. Vrijedilo je!- rekao nam je Šandor.

Motiviralo ga je to da bude što bolji u tehničkom smislu i čim jači, da bude konkurentan i u samome vrhu. Sve ono što zapravo vuče svakog sportaša.

-Ja sam sam sebi rekao da ne želim biti statista u sportu i da budem tu samo zato da bi bio. Naravno, svaki plasman veliki je uspjeh, ali ja sam taj koji se hrani velikim rezultatom. To me pokreće. Imali smo dva natjecanja gdje je bilo malo lošije pa smo si rekli, ne možemo samo biti statisti i moramo nešto popraviti. Na kraju se sve isplatilo i evo nas tu gdje jesmo- poručio je Šandor.

Priznao da je su u Tokiju svi natjecatelji bili spremni baciti disk preko 20 metara. I kod njega su svi parametri govorili da ide preko te udaljenosti, međutim okolnosti samog natjecanja bile su takve da su konkurenti podbacili dok za sebe kaže da je najmanje od svih njih podbacio. Sada slijedi odmor u rujnu, a onda kreće s novim treninzima i pripremama za sljedeće veliko natjecanje.

-Fokus ćemo staviti na Pariz koji dolazi jako brzo. Ako će biti zdravlja i ako neće biti povreda mislim da mogu još puno napredovati i pokazati da vrijedim za 20+ metara- uvjeren je Šandor.

Naglasivši da svi dijelimo radost Velimirova uspjeha, gradonačelnik Ačkar prisjetio se da je zadnji puta kada su održali prijem i kada su mu čestitali na osvojenim postignućima, podsjetio kako je 2015. godine prvo primanje imao upravo za Velimira Šandora i za Mirjanu Lučić koja je tada osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu.

-Tada sam s Velimirom razgovarao na temu grijanja na ŠRC-u i o nekim drugim stvarima koje su se kroz ove godine realizirale, o trening stazi i slično, no najviše je bilo govora o Tokiju, tada dalekom Tokiju 2021. godine i cijelom trudu i procesu života koji je bio usmjeren samo prema tome cilju. Jedna prekrasna pjesma kaže „Daješ se bez mire, slidiš svoj san, kroz vatru pun vire, živiš za taj dan. Rijetko tko uspije postati besmrtan, osvojiti olimpijsku medalju nešto je što svaki sportaš sanja, a rijetko koji sportaš uspije. Otvorio si nadu mnogima za koje nisi svjestan i probudio optimizam i samim time učinio sve nas ponosnima i sretnima- kazao je gradonačelnik Ačkar čestitavši Velimiru u ime Grada Velike Gorice na uspjehu te na promociji grada.

Šandoru je uručena i nagrada od 10.000 kuna nakon čega se zahvalio Gradu Velikoj Gorici što su od 2015. godine slijedili njegov napredak i put.

-Sredili smo ŠRC koji je reprezentativan stadion u atletskom smislu. Ponosan sam što sam dio te cijele priče i što sam ja taj koji na neki način vuče da bi to sve skupa izgledalo puno bolje i nadam se da nisam zadnji i da će iza mene doći još mnogi i tako prezentirati naš grad i naš klub. Ponosan sam što me slijedite u svemu što je ispred mene i što imam vašu podršku. Vjerujem da ćemo za budućnost uspjeti napraviti još bolje mogućosti. Nadam se da ćemo svi biti sretni i zadovoljni kad se vratim iz Pariza- zaključio je Šandor.

“Ništa se ne može usporediti s Igrama!”

Velimirova sportska kolegica i čelnica velikogoričkog stolnoteniskog kluba osoba s invaliditetom Uspon, Mirjana Lučić, istaknula je da je beskrajno ponosna na Velimira prvenstveno iz razloga što kao sportašica jako dobro zna što Paraolimpijske i Olimpijske igre znače za svakog sportaša.

-Meni odmah suze krenu i vrlo sam emotivna. Tu su najjače emocije. Nema tog Svjetskog ili Europskog prvenstva koje pobuđuje takve emocije kao što su Igre. Davala sam sve što je u našoj mogućnosti da Velimir ima osigurano sve za postizanje velikog rezultata. A kada ga je postigao moja prva poruka mu je bila „beskrajno sam ponosna, uživaj u tome, ali malo se odmori i idi dalje. Pariz je iza vrata i još je bliže nego što bi bio inače jer su se Igre pomaknule“- rekla je Lučić.

Zahvalila je Lučić i Gradu na podršci koju im daje i priznala kako se nada da će to ubuduće biti i više jer u klubu žele stvoriti još “Velimira”.

-Uvjete za treniranje imamo i bilo bi odlično kada bi nas Grad malo više podržao u trenerskom kapacitetu pa da imamo još nekoliko sportaša na visokom nivou kao Velimir, plus naravno i svi ostali koji se iz zdravstvenih ili rekreativnih razloga žele baviti sportom- poručila je Lučić.

sandor2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2021/09/gradonacelnik-ackar-primio-srebrnog-paraolimpijca-velimira-sandora/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/sandor11.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/sandor21.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal