- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Grad dobio 8,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava za EU projekte

Posted By Gorica.hr On 10.09.2021. @ 11:15 In Vijesti | Comments Disabled

tramisak1 [1]Ministrica regionalnog razvoja i fondova europske unije Nataša Tramišak jutros je gradonačelniku Velike Gorice Krešimiru Ačkaru uručila tri ugovora o sufinanciranju provedbe EU projekata u iznosu od 8,8 milijuna kuna bespovratnih sredstava.

Riječ je o sufinanciranju troškova vlastitog udjela grada u projektima koji su financirani iz EU fondova.

Danas su tako uručeni ugovori za energetsku obnovu OŠ Nikole Hribara i OŠ Vukovine te energetsku obnovu zgrade u Šetalištu Franje Lučića.

- Ovo je naš impuls vašem daljnjem razvoju i financiranju novih projekata, jer sada dobiveni novac za projekte koji su završeni možete uložiti u ove s kojima tek započinjete – izjavila je ministrica Tramišak te istaknula važnost Velike Gorice kao velikog grada značajnog na karti Hrvatske.

Uz navedene projekte, grad je tražio sufinanciranje za još šest projekata koji su u provedbi te se očekuje pozitivan odgovor i novi ugovori do konca godine.

- Grad Velika Gorica trenutno u provedbi ima EU projekata u vrijednosti od gotovo 100 milijuna kuna, od čega bespovratna sredstva iznose 82 milijuna kuna – izjavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar te dodao kako će grad i dalje voditi politiku razvoja i povlačenja sredstava iz europskih fondova za sve projekte koji mogu unaprijediti život naših sugrađana.

tramisak2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2021/09/grad-dobio-88-milijuna-kuna-bespovratnih-sredstava-za-eu-projekte/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/tramisak1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/tramisak2.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal