- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

TZVG: Noćenja u prvih sedam mjeseci porasla za 50 posto, u srpnju 90 posto više noćenja nego lani

Posted By Gorica.hr On 12.08.2021. @ 23:21 In Vijesti | Comments Disabled

grad-zrak [1]Turistička zajednica Grada Velike Gorice bilježi dobru posjećenost i noćenja u ovoj, s obzirom na prethodnu, izazovnu, turističku sezonu.

Samo u srpnju 2021. godine ostvareno je gotovo 90 posto više noćenja nego u srpnju prošle godine. Dobra turistička sezona na našoj obali i nama je donijela bolju popunjenost smještajnih kapaciteta. Na razini ukupno svih sedam mjeseci 2021. godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ostvarili smo 50 posto više noćenja, dok smo u odnosu na mjesec srpanj 2019. godine ove godine u srpnju ostvarili 30 posto manje noćenja.

Izazovna 2020. godina ipak je ostavila traga, pa je kumulativno za sedam mjeseci broj ostvarenih noćenja 54 posto manji.

U rujnu kreće novi ciklus interpretacijskih šetnji iz programa Kulturama, a u pripremi je i obilježavanje Svjetskog dana turizma, 27.rujna u suradnji sa Zavodom HAZU-a u Velikoj Gorici. Bogatim programom ovogodišnjih Dana europske baštine ulazimo u listopad koji je u Turopolju posebno zanimljiv zbog bogatstva boja i plodova… Nezaobilazni Gastro Turopolja potrajat će od 11. do 17 listopada.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2021/08/tzvg-nocenja-u-prvih-sedam-mjeseci-porasla-za-50-posto-u-srpnju-90-posto-vise-nocenja-nego-lani/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/grad-zrak.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal