Grad Velika Gorica

Vijesti

TZVG: Noćenja u prvih sedam mjeseci porasla za 50 posto, u srpnju 90 posto više noćenja nego lani

grad-zrakTuristička zajednica Grada Velike Gorice bilježi dobru posjećenost i noćenja u ovoj, s obzirom na prethodnu, izazovnu, turističku sezonu.

Samo u srpnju 2021. godine ostvareno je gotovo 90 posto više noćenja nego u srpnju prošle godine. Dobra turistička sezona na našoj obali i nama je donijela bolju popunjenost smještajnih kapaciteta. Na razini ukupno svih sedam mjeseci 2021. godine, u odnosu na isto razdoblje prošle godine, ostvarili smo 50 posto više noćenja, dok smo u odnosu na mjesec srpanj 2019. godine ove godine u srpnju ostvarili 30 posto manje noćenja.

Izazovna 2020. godina ipak je ostavila traga, pa je kumulativno za sedam mjeseci broj ostvarenih noćenja 54 posto manji.

U rujnu kreće novi ciklus interpretacijskih šetnji iz programa Kulturama, a u pripremi je i obilježavanje Svjetskog dana turizma, 27.rujna u suradnji sa Zavodom HAZU-a u Velikoj Gorici. Bogatim programom ovogodišnjih Dana europske baštine ulazimo u listopad koji je u Turopolju posebno zanimljiv zbog bogatstva boja i plodova… Nezaobilazni Gastro Turopolja potrajat će od 11. do 17 listopada.