Grad Velika Gorica

Vijesti

Dječjim vrtićem u Selnici šire se potrebni kapaciteti, u drugom dijelu mandata vrtić će biti besplatan

selnica1Radovi na izgradnji i opremanju dječjeg vrtića u Selnici Ščitarjevskoj, područnog objekta DV Lojtrica, u samoj su završnici. Nakon što se i tehnički pregleda i do kraja opremi u svojim će prostorijama dočekati pedesetak mališana ovog naselja. Proširuju se tako potrebni kapaciteti za predškolskim odgojem u Velikoj Gorici, nakon čega će se krenuti i u ostvarenje da vrtić bude besplatan za svu velikogoričku djecu.

Mjesni odbor dobio prostorije

Novoizgrađeni objekt je u potpunosti gotov te je trenutno u fazi opremanja i čeka tehnički pregled. Zadovoljstvo ovim projektom za mještane Selnice je višestruko jer će, osim vrtića, prostorije u novoizgrađenom objektu na korištenje dobiti i Mjesni odbor.

-Ovo je jedan od najvećih projekata u našem mjestu, izrazito nam je drago da će uz vrtić i mještani dobiti adekvatan prostor društvene namjene. Naša djeca i djeca na širem području će dobiti mjesto za igru i odgoj – rekla je Kristina Klarić predsjednica Mjesnog odbora Selnica.

Cijelom projektu prethodila je kupnja četiri parcele ukupne veličine 6000 kvadratnih metara, s obzirom na to da u ovom mjestu nema javnih površina.

- Moram istaknuti da sam ponosan i sretan što smo realizirali ovaj kapitalan projekt od izuzetne važnosti za naše mjesto. Ovaj dio Gorice je bio slijepo crijevo i nezgodno je roditeljima koji rade u Zagrebu voditi djecu u vrtić u Goricu, pa putovati u Zagreb na posao. Vrtić je važniji, no ovdje smo dobili i prostore za mjesni odbor potrebne za javni život naših mještana – dodao je Mate Ćorić, bivši predsjednik Vijeća Mjesnog odbora u čijem mandatu je projekt pokrenut.

Objekt sada čeka tehnički pregled te će sam vrtić djelovati kao područni vrtić DV-a Lojtrica.

Osim u Selnici, vrtićke kapacitete za kojima se iz godine u godinu ukazuje sve veća potreba Grad Velika Gorica proširit će i drugim projektima. Početkom pedagoške godine otvara se i vrtić u Lukavcu, a do proljeća bi trebao biti gotov i objekt u Maloj Buni. Na sve veću potražnju za mjestom u vrtiću Grad će odgovoriti i dogradnjom vrtića u Podbrežnici te izgradnjom novog objekta u Velikoj Gorici, najavio je gradonačelnik Krešimir Ačkar.

Za današnjeg obilaska vrtića u Selnici istaknuo je kako sve veći broj novorođene djece te doseljavanja mladih obitelji prikazuju Veliku Goricu kao jedan od najpoželjnijih gradova za život u Hrvatskoj, a to treba pratiti i ovakvom infrastrukturom.

- Uz novi vrtić u Selnici u adaptaciji je prostor za područni vrtić Lukavec, u drugoj fazi gradnje je vrtić u Maloj Buni i najavljujemo proširenje u Koprivničkoj u Podbrežnici i izgradnju novoga velikoga vrtića u samome centru grada u ulici Slavka Kolara – rekao je gradonačelnik Ačkar.

Dotaknuo se i predizbornog obećanja o cijenama vrtića.

U drugom dijelu mandata ostvarit će se obaćanje o besplatnom vrtiću

- Rješavamo kapacitete za upis sve naše djece u vrtić, nakon toga u drugom dijelu mandata, po obećanju da ćemo to učiniti do kraja mandata, ispunit ćemo to i da vrtići za svu našu djecu budu besplatni – potvrdio je Ačkar kako prvo treba zadovoljiti potrebe da svako dijete ima mjesto u vrtiću, a potom će se ispuniti i ovo dano obećanje.

Na novinarski upit o 2,7 milijuna kuna koja su ovotjednim rebalansom proračuna stavljena na stavku gradnje dječjeg vrtića u Selnici gradonačelnik Ačkar je pojasnio da nije povećana cijena radova već se radi o europskim sredstvima koja nisu bila realizirana u prošloj godini.

- Nisu povučena sredstva iz EU fondova u prošloj godini, tehnička je preraspodjela i nije povećana cijena radova – objasnio je gradonačelnik.

selnica2