Grad Velika Gorica

Vijesti

U Podbrežnici se gradi cageball igralište, prvo u Velikoj Gorici

cageballU Zadarskoj ulici u naselju Pobrežnica u tijeku su radovi na izgradnji cageball igrališta- prvog takvog igrališta koje će niknuti u našem gradu.

Riječ je o investiciji vrijednoj oko 120 tisuća kuna s PDV-om, a samo igralište bit će dimenzija 20×10 metara. Obavljen je strojni iskop, te je postavljen nasipni materijal, a trenutno se radi na betonaži. Čeka se isporuka čelične konstrukcije kao i isporuka umjetne trave te mantinela, odnosno ograde oko samog cageballa, koja će potrajati nekoliko tjedana.

Gradilište je danas obišao gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je kazao da je u cijeloj priči oko ighrališta u Pobrežnici najveći problem predstavljala lokacija te naglasio da su po tom pitanju poštovali odluku gradske četvrti.

-U Podbrežnici smo imali problem polivalentnog igrališta gdje je najveća prepreka bila sami prostor i odluka gdje ga napraviti. Procjena gradske četvrti koju smo poštivali je da bude u obliku cageballa gdje će nam znatno koristiti s obzirom na blizinu dječjeg vrtića. Kada su jake oborine cijelo igralište u vrtićima zna biti u blatu tako da će djeca moći koristiti ovo igralište i ostati na suhome- rekao je Ačkar.

Prilikom obilaska, gradonačelnik je podsjetio i na novoizgrađena parkirališta u Podbrežnici, ali i najavio proširenje novih.

-Završili smo i proširili kapacitete parkirnih mjesta u Šibenskoj ulici i sada u planu imamo Varaždinsku i Osječku ulicu kako bi osigurali sigurniji promet, a i pružili time stanovnicima ovog kvarta da imaju gdje na sigurnom ostaviti svoj automobil- zaključio je Ačkar.