Grad Velika Gorica

Vijesti

Tomaševićeva u novom ruhu do kolovoza, u Ulici Matije Slatinskog završen nogostup, stiže i rasvjeta

slatinskogRadovi na rekonstrukciji Ulice kralja Stjepana Tomaševića u punom su jeku. Obnavlja se 220 metara cestu u sklopu koje će stići i nova vodovodna mreža, a izgradit će se i oborinska odvodnja.

Također, gradit će se i pješačke staze te parkirna mjesta kako bi se organizirao promet u kvartu, a kako nam je danas pojasnio pročelnik Upravnog odjela za komunalne djelatnosti, Dubravko Katulić, gradilište je organizirano u dvije faze kako bi se promet barem jednim dijelom mogao nesmetano odvijati.

-Prva faza je u tijeku tako da promet može funkcionirati, a kada završimo ovaj dio od Svačićeve ulice i kada postavimo cestovne rubnjake krećemo u drugu fazu. Po izgradnji druge faze u konačnici će se asfaltirati cesta u jednom komadu sa nosivim i završnim slojem.

Isto tako iz programa održavanja cesta radimo sanaciju Tomaševićeve ceste koja ide prema dječjem vrtiću, a radi se o stotinjak metara. Tamo je VG Vodoopskrba zamijenila vodoopskrbni cjevovod i mi ćemo iz programa održavanja napraviti rubnjake i asfaltirati površinu- rekao nam je pročelnik Katulić.

Istaknuo je pritom kako očekuje da će ukupni rok završetka radova biti za 30-ak dana, tako da bi početkom kolovoza trebali biti gotovi s kompletnom izgradnjom, odnosno s obje faze.

S obzirom da je većina stambenih zgrada u Tomaševićevoj ulici obnovljena, ovo će nakon rekonstrukcije ceste biti jedno od najpoželjnijih naselja za život u Velikoj Gorici, naglasio je gradonačelnik Krešimir Ačkar koji je danas obišao gradilište.

-Nedavno je asfaltirano polivalentno igralište i tu je došla odbojka na pijesku kao i nogomet na pijesku. Mi kontinuirano nadograđujemo nove sadržaje kojima rukovode udruge rekreativaca, a mi u principu samo osluškujemo njihove potrebe. Bitno je naglasiti da će se u narednom periodu započeti druga faza do Srednje škole, kao i faza prema dječjem vrtiću. Ovaj kvart samim time dobiva jedno sasvim novo naličje obogaćen raznim sadržajima posljednjih godina, a ovo je samo kruna uređenja- kazao je Ačkar i poručio da će kada radovi završe ovaj dio grada biti nešto čime ćemo se moći ponositi.

Rasvjeta u Ulici Matije Slatinskog

Na zahtjev stanara u Ulici Matije Slatinskog pokrenuta je izgradnja nogostupa kako bi se u ulici povećala sigurnost svih sudionika u prometa, a poglavito djece, koja je ovih dana i završena.

Sljedeći korak u kvartu je postavljanje javne rasvjete u parku između zgrada, po uzoru na nedavno postavljenu rasvjetu između zgrada u Ulici Matije Magdalenića.

-Dobrom komunikacijom uspjeli smo napraviti puno toga. Ovo je nastavak uređenja kvarta jer je novi parking napravljen prije godinu dana, a nedavno smo maknuli i COVID ambulantu za testiranje tako da su manje gužve oko vrtića i ovog dijela centra. Sada najavljujemo da idemo u projektiranje rasvjete u parku po uzoru u Magdalenićevoj ulici. Projektna dokumentacija će nakon rebalansa proračuna ići ove godine, a vjerojatno onda iduće godine idemo u realizaciju rasvjete- rekao je Ačkar.

tomaseviceva