- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Nagrađeni najbolji velikogorički školarci: Oni su snaga i budućnost našeg grada!

Posted By Gorica.hr On 14.06.2021. @ 19:42 In Vijesti | Comments Disabled

ucenici1 [1]Grad Velika Gorica tradicionalno je, prije samog završetka školske godine organizirao prijem najboljih osnovnoškolaca i srednjoškolaca, učenika završnih razreda, koji su se tijekom svog školovanja posebno istaknuli svojim trudom, zalaganjem i znanjem. Nagrade i čestitke primilo je 15 učenika osnovnih te 18 učenika srednjih škola s područja našeg grada. U prostorijama Gradske uprave jutros im je čestitao gradonačelnik Krešimir Ačkar uputivši im tople i poticajne riječi te istaknuo kako ove učenike smatra najvećom snagom našeg grada koja će utjecati na njegov razvoj.

-Oni su budućnost Velike Gorice, kao i svake godine odlučili smo ih nagraditi jer će krenuti u zanimanja ili u dalje obrazovanje, i oni će učiniti Veliku Goricu najboljom – istaknuo je Ačkar.

Ačkar: Budite najbolji u onom što izaberete

U prostorijama gradske uprave jutros je najprije organiziran prijem za najbolje osnovnoškolce. Uz Gradonačelnika, učenike i ravnatelje škola pozdravio je i pročelnik Grada za školstvo Neven Topolnjak. Petnaest učenika osmih razreda primilo je simboličan dar, knjigu „Sveznadar”, a gradonačelnik im je poručio neka i dalje nastave biti najbolji kao što su to danas.

-Vi ste na prekretnici svoga života, a ovdje ste jer ste najbolji i na putu ste da izaberete daljnje školovanje. Često se pitamo koji će izbor to biti, i biti sigurni da nećete pogriješiti. Još ste mladi i dosta doga će se mijenjati na putu pred vama. Nastojte u svemu što odaberete biti najbolji. Edukacijom i obrazovanjem možete riješiti apsolutno sve probleme. Kao što sam rekao i svojoj djeci, i vama kažem, što god odaberete budite najbolji u tome, bilo da ste kuhar, automehaničar, profesor, znanstvenik. Nastavite biti najbolji kao što ste i danas-rekao je Ačkar.

U ime učenika Gradu je zahvalio Luka Azinović iz OŠ Eugena Kvaternika.

-Zahvaljujemo na prijemu, knjizi, ali prije svega na priznanju koje nam je ukazao grad na trudu koji smo uložili u ovih osam godina, na znanju koje smo postigli i čast mi je naći se u ovakvom probranom društvu učenika osmih razreda i nadamo se da ćemo tako i nastaviti-rekao je Luka.

Među najboljim maturantima možda je i budući gradonačelnik!

Nakon osnovnoškolaca, održan je i prijem učenika završnih razreda srednjih škola. Ačkar je istaknuo kako je i na njih izuzetno ponosan te kazao kako vjeruje da se među njima krije i budući gradonačelnik.

-Možda u ovom trenutku niste svjesni koliko je bitno što ste najbolji, to je teret i obveza. Samo vi i vaše obitelji mogu znati koliko je mukotrpnog rada i odricanja bilo potrebno da budete odlični. Čim god se bavili i što god radili budite u tome uspješni. Iza ovakve izvrsnosti pojave se budući ministri, pročelnici, a nadam se da se među vama nalazi i budući gradonačelnik Velike Gorice

Ačkar je podsjetio na stipendije od 1000 kuna s kojima će Grad nastaviti pomagati svim velikogoričkim srednjoškolcima te najavio organizaciju Dana karijera na Tuđmancu gdje bi visoka učilišta i srednje škole prezentirali školarcima mogućnosti daljnjeg obrazovanja kao i situaciju na tržištu rada.

Maturantima su uručene knjige „Velika škola govora tijela, a u njihovo ime zahvalila je učenica Gimnazije Velika Gorica Iva Mikulčić.

-Zahvaljujem na ukazanom povjerenju, podršci a ponajviše na vrednovanju našeg truda u protekle četiri godine-rekla je Iva.

ucenici2 [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2021/06/nagradeni-najbolji-velikogoricki-skolarci-oni-su-snaga-i-buducnost-naseg-grada/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ucenici18.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/ucenici28.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal