Grad Velika Gorica

Vijesti

Konstituirano Gradsko vijeće, za predsjednika izabran Darko Bekić

vijeceKonstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Velike Gorice održana je jutros vijećnici POUVG-a. U novom sazivu predsjednik Gradskog vijeća bit će Darko Bekić, a potpredsjednici Zvonimir Lovrić i Ozren Robić.

Na sjednici je bilo prisutno 26 od 27 vijećnika, koji su položili svečanu prisegu da će svoju dužnost obnašati u službi svih građana Velike Gorice i na dobrobit Grad, a to su: Darko Bekić, Mihael Grdenić, Stipo Duvnjak, Zlata Filipović, Vedran Zobec, Anri Targuš, Tomislav Lukšić, Tajana Amšel Zelenika, Juraj Odrčić, Dalibor Mrakovčić, Milivoj Dijanežević, Kuliš Marjana, Zvonimir Lovrić, Krunoslav Hrvačić, Gordan Kompes, Ivo Jelušić, Brankica Žugaj, Goran Beus Richembergh, Ozren Robić, Marijo Zdelar, Igor Horvačić, Damir Šimunić, Ivan Bekavac, Damir Slojšek, Lucijan Maslać, Karmen Rak i Zoran Lovrić.

Zbog nespojivih dužnosti mandate u mirovanje stavili su gradonačelnik Krešimir Ačkar, te Ivan Rak, Jurica Mihalj, Zvonko Kunić i Lana Krunić, a u vijeću će ih zamijeniti Darko Bekić, Mihael Grdenić, Stipo Duvnjak, Zlata Filipović te Vedran Zobec.

Nakon izbora, vijećnicima se obratio i novoizabrani predsjednik Darko Bekić. Riječ je dosadašnjem vijećniku Gradskog vijeća i voditelju kluba HDZ-a u posljednja dva mandata, završio je postdiplomski studij na fakultetu političkih znanosti te već 12 godina Ministarstvu financija.

-Zahvaljujem što ste mi dali povjerenju na ovu časnu dužnost i veselim se mandatu koji je pred nama. Izabrani smo da podržavamo rad gradonačelnika i Gradske uprave. Pred nama su izazovna i dinamična vremena, vidimo kako se stvari mijenjaju iz mjeseca u mjesec iz godine u godinu i tu ćemo kao Gradsko vijeća morati dati i viši bolje nego do sada. Posebno me veseli činjenica što u ovom Vijeću sjede i izabrani su svi kandidati koji su se natjecali na izborima za gradonačelnika što će sigurno dati jednu dodatnu težinu našim raspravama. Jer svi naši sugrađani, glasačko tijelo je zastupljeno kroz ove političke opcije-kazao je Bekić.

Ačkar: Cilj je uvesti demokratske standarde na koje ćemo biti ponosni

Na samom kraju konstituirajuće sjednice Gradskom se vijeću obratio gradonačelnik Ačkar koji je istaknuo kako se nada suradnji i zajedništvu u naredne četiri godine.

-Želim čestitati svima na izboru u Gradsko vijeće i povjerenju koje ste dobili od sugrađana te potpredsjednicima i predsjedniku. Podsjetio bih na iskorak koji su svi čelnici stranaka u izabranom Gradskom vijeću učinili i koji je pohvalan i postat će praksa, a već na idućoj sjednici donosit ćemo rebalans proračuna, na dobrobit svih naših sugrađana i cilj nam je da uvedemo demokratske standarde kojima ćemo se svi ponositi i služiti svim našim građanima bez obzira kome su dali povjerenje i pobuditi u onima koji nisu imali potrebe ovih izbora izaći na birališta-rekao je Ačkar.