Grad Velika Gorica

Vijesti

Započela rekonstrukcija Tomaševićeve, ulica kroz nešto više od dva mjeseca u novom ruhu

tomaseviceva1Započela je rekonstrukcija Ulice kralja Stjepana Tomaševića koja obuhvaća izgradnju kolničke konstrukcije s oborinskom odvodnjom u dužini od 232 metra i širine kolnika 6 metara sa jednostranom pješačkom stazom širine 1,25-3 metra sa južne strane, te zaštitnog zelenog pojasa sa sjeverne strane.

U sklopu rekonstrukcije planirana je i pješačka staza koja je odvojena od kolnika uzdignutim betonskim rubnjakom, a duž trase sa sjeverne i južne strane kolnika predviđena su parkirališta za parkiranje vozila.

Ukupno je projektirano 48 parkirališnih mjesta od kojih su 3 parkirališna mjesta za osobe sa invaliditetom. U sklopu radova bit će riješena i odvodnja prometnice, a VG Vodoopskrba će napraviti i zamjenu postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda u Tomaševićevoj ulici sa kućnim priključcima.

Vrijednost radova iznosi 3,1 milijuna kuna, a rok izvršenja je 70 radnih dana. Novo gradilište u gradu jutros je obišao i v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

– Zadovoljan sam početkom radova i činjenicom da nastavljamo s uređenjem naših prometnica kako u centru tako i u ruralnom dijelu našega grada. Briga o sigurnosti sudionika prometa i uređenje prometnica jedan su od prioriteta mog upravljanja gradom i mogu samo najaviti da ćemo s tom praksom nastaviti i dalje – izjavio je prilikom obilaska radova obnašatelj dužnosti gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Iz Grada navode da će dodatno biti napravljena sanacija kolničke konstrukcije u dužini od 90 metara ulice koja vodi prema dječjem vrtiću uz sanaciju pješačke staze u dužini od 80 metara, a na zahtjev stanara na kolniku će se ugraditi ploha za smirivanje prometa.

tomaseviceva2