Grad Velika Gorica

Vijesti

Novi parking i javna rasvjeta na željezničkoj stanici, sljedeći korak su kružne autobusne linije za povezivanje s gradom

zeljeznicki1Dovršena je prva faza uređenja željezničke stanice Velika Gorica u sklopu koje je asfaltirano parkiralište, proširen prilaz stanici te je postavljena javna rasvjeta. Riječ je o radovima vrijednima 1,3 milijuna kuna, a u potpunosti ih je financirala HŽ infrastruktura.

Uz željezničku stanicu tako je asfaltirana površina za parking 50-ak automobila, a u punoj dužini prati je postavljena javna rasvjeta. V.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar danas je obišao uređenu stanicu te najavio da je ovo samo početak onoga što planiraju ostvariti kako bi Velikogoričani što češće i komfornije koristili upravo željeznički prijevoz, poglavito prema gradu Zagrebu.

-Izražavam zadovoljstvo i zahvalu HŽ Prometu i Infrastrukturi na čelu s gospodinom Kršićem što smo obnovili u prvoj fazi našu željezničku stanicu. Investicija je vrijedna 1,3 milijuna kuna i zahvaljujući tome proširen je prilazni put našoj željezničkoj stanici. Ovo je samo početak onoga što našim sugrađanima želimo omogućiti. Drugi korak je da kružnim autobusnim linijama usmjerimo sugrađane ka željezničkom prometu koji je puno sigurniji i puno brži prema metropoli, a ujedno i ekološki prihvatljiviji jer bi smanjili gužvu i emisiju štetnih plinova u našem gradu- kazao je Ačkar i naglasio da se početak kružnog prometa ne tiče samo grada već i okolnih naselja koje će povezati s centrom i samom željezničkom postajom.

Uređenjem željezničke stanice, dodao je Ačkar, žele stanicu učiniti pristupačnijom, pa se tako priprema uređenje parkinga i s druge strane pruge s obzirom da je prijelaz moguć samo za pješake.

-S obzirom na to da nije moguć prijelaz preko pruge osim za pješake, želimo i onima koji budu dolazili s drugog dijela Turopolja također omogućiti parkirna mjesta kako bi se koristili vlakom do Zagreba ili Siska- poručio je Ačkar.

Predsjednik Uprave HŽ Infrastrukture, Ivan Kršić, kazao je da su ove projekte planirali u zadnjih godinu- dvije, a sada su ih u konačnici i realizirali kako bi ljudi mogu doći i koristiti željeznički prijevoz, parkirati svoj automobil i sjesti na vlak za Zagreb, a potom u povratku s posla ponovno sjesti u auto i vratiti se svojim kućama.

-Razrađujemo i drugu fazu. Imamo malo problema s vlasničkim odnosima s druge strane pruge, tako da je sigurno da nećemo ovoliko mjesta uspjeti napraviti, ali što god napravimo dobro ćemo napraviti. Velika Gorica je velik grad i treba koristiti željeznički promet da bi se grad rasteretio od cestovnog prometa. Svako parkirno mjesto je bitno, a imate svega 12 minuta od centra do centra grada- rekao je Kršić pohvalivši odličnu suradnju s Gradom.

zeljeznicki2