Grad Velika Gorica

Vijesti

Modernizacijom toplinskog sustava do niže cijene grijanja

grijanje1Radi ostvarivanje dugoročne suradnje na projektima koji su od interesa za građane Velike Gorice spojene na centralni toplinski sustav, danas su u prostorijama gradske uprave v.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar i direktor HEP-Toplinarstva Zdravko Zajec potpisali Sporazum o suradnji na modernizaciji toplinskog sustava.

Navedenim Sporazumom definirana su načela dugoročne suradnje na projektima istraživanja, razvoja i implementacije samih projekata usmjerenih u na smanjenje troškova grijanja. Tako će HEP-Toplinarstvo, sukladno svojim razvojnim planovima rekonstruirati kotlovnice koje kao energent koriste lož ulje te modernizirati toplovodnu mrežu kao bi se što više smanjili gubici, uz povećanje udjela korištenja obnovljivih izvora energije s ciljem povećanja energetske učinkovitosti i smanjenja štetnih emisija. S druge strane, Grad će u suradnji sa stručnim institucijama analizirati sustav grijanja, sanitarne tople vode i obračuna potrošnje toplinske energije na primjeru pilot projekta nekoliko višestambenih zgrada te provesti druga ispitivanja koja će u konačnici doprinijeti boljem i kvalitetnijem životu građana.

- Potpisom Sporazuma o modernizaciji toplinskog sustava između HEP Toplinarstva i Grada Velike Gorice učinjen je prvi, ali najvažniji korak prema nižoj cijeni grijanja u Velikoj Gorici. Zahvaljujem na odličnoj suradnji u pripremi sporazuma direktoru HEP Toplinarstva Zdravku Zajecu i njegovim suradnicima – izjavio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

V.d. gradonačelnik Krešimir Ačkar i direktor HEP-Toplinarstva Zdravko Zajec razgovarali su i o potrebi dobre komunikacije između dvije institucije, a sve kako bi građani bili u svakom trenutku upoznati s projektima koji se provode na njihovom području.

grijanje2