- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Ačkar otvorio pump track u Velikoj Gorici, jedan od tri najveća u Europi

Posted By Gorica.hr On 10.04.2021. @ 15:01 In Vijesti | Comments Disabled

pump1 [1]Čim je dovršena i puštena u funkciju, pumptrack staza postala je omiljeno okupljalište goričke djece i mladih. Smještena u gradskoj sportskoj zoni, u blizini dvorane i stadiona, praktički od prvog trenutka pokazala se kao veliki dobitak za naš grad. U subotu prijepodne staza je i službeno otvorena.

– Iznimno nas veseli što se odmah pokazalo da je ovaj projekt pun pogodak. Za to je dovoljan samo jedan pogled na ovu stazu, gdje djeca uživaju od ranoga jutra i znaju sve do navečer čekati svoju priliku da se provozaju – zadovoljno je konstatirao v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar, pa dodao:

– Ova pumptrack staza prva je faza, a u drugoj dolazi skate staza i staza za rolanje, odmah pokraj. U to idemo čim otkupimo jednu privatnu česticu, pa očekujem da ćemo sljedećeg proljeća otvoriti i taj, drugi dio ovog projekta. Sve skupa proteže se na 1700 metara kvadratnih, što ovu pumptrack stazu čini najvećom u Hrvatskoj i trećom u Europi, iza staza u Moskvi i Ljubljani. Nećemo stati s obogaćivanjem sadržaja za rekreaciju u našem gradu, osluškivat ćemo potrebe sugrađana i nastaviti u istom ritmu.

Cijena izgradnje i uređenja staze je 750 tisuća kuna, no slijedi i nadogradnja ovog rekreacijskog sadržaja. U planu je postavljanje klupica i pitke vode odmah uz stazu, a sljedeći korak bit će i sanitarni čvor.

– Smatramo to neophodnim za sportsko-rekreacijski sadržaj ovakve vrste. Ja se baš i nisam usudio provozati po ovoj stazi kad sam vidio koliko je zahtjevna, nisam dovoljno hrabar, ali vjerujem da će moj šestogodišnji sin za koju godinu uživati u ovome – sa smiješkom je govorio Ačkar pa naglasio:

– Još jednom moram apelirati na korisnike da koriste zaštitnu opremu, kacige su obavezne. Staza je vrlo izazovna i potreban je maksimalan oprez. Sigurnost mora biti ispred svega!

Otvaranju staze nazočili su i gosti iz Slovenije, gdje su pumptrack staze izgrađene u nekoliko gradova. U Sloveniji je ova priča puno brže zaživjela, a glasnogovornik gostiju iz Ljubljane bio je Miha Glavič:

– Došli smo ovdje da otvorimo ovu vašu stazu i damo vašoj djeci neko osnovno znanje o našem sportu. Riječ je o interdisciplinarnom sportu, budući da u njemu mogu sudjelovati i romobili, i BMX-i, i skateboardi, i role, i mladi, i stari… U Europi i svijetu ovo je veliki hit, zato mi je posebno zadovoljstvo što smo danas ovdje, što se možemo zabavljati i natjecati. Kod ovakvih, asfaltiranih staza, prednost je što se ne mora previše održavati, za razliku od zemljanih. Ovo može biti zabava za sve još dugo godina!

pump2 [2]pump3 [3]pump4 [4]pump5 [5]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2021/04/ackar-otvorio-pump-track-u-velikoj-gorici-jedan-od-tri-najveca-u-europi/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pump1.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pump2.jpg

[3] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pump3.jpg

[4] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pump4.jpg

[5] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/pump5.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal