Grad Velika Gorica

Vijesti

Za desetak dana kreće rekonstrukcija Tomaševićeve ulice

tomaseviceva1Među ulicama koje će dobiti novi asfalt, kao što je najavljivano, ove godine je i Ulica kralja Stjepana Tomaševića, a iz Grada su najavili da radovi kreću početkom travnja.

-Početkom travnja kreće dugo očekivana rekonstrukcija i asfaltiranje Tomaševićeve ulice u Velikoj Gorici. Predviđenim uređenjem ova ulica u središtu grada postat će sigurnija za sve sudionike u prometu, posebice pješake, a riješit će se i problem oborinskih voda-poručio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

Uređenje Ulice Stjepana Tomaševića odnosno rekonstrukcija predložena je u Programu održavanja nerazvrstanih cesta u aktivnosti Uređenja prometne infrastrukture. Rekonstrukcija prometnice obuhvaća izgradnju kolničke konstrukcije s oborinskom odvodnjom u dužini od 232 metra i širine kolnika 6,0 metara s jednostranom pješačkom stazom širine 1,25-3,00 m s južne strane, te zaštitnog zelenog pojasa sa sjeverne strane.

Duž trase sa sjeverne i južne strane kolnika predviđeno je ukupno 48 parkirališnih mjesta od kojih su 3 parkirališna mjesta za osobe sa invaliditetom.

-Radovi će započeti početkom travnja, a predviđeno je da će VG vodoopskrba d.o.o. izvršiti zamjenu postojećeg vodoopskrbnog cjevovoda u Tomaševićevoj ulici s kućnim priključcima. Iz Programa redovnog održavanja izvršit će se sanacije kolničke konstrukcije u dužini od 90 metara ulice koja vodi prema dječjem vrtiću uz sanaciju pješačke staze u dužini od 80 metara. Na zahtjev stanara ulice, na kolniku će se ugraditi ploha za smirivanje prometa jer se prema riječima stanovnika ulice mnogobrojni vozači ne pridržavanju propisanih ograničenja brzine-dodaju iz Grada.

tomaseviceva