Grad Velika Gorica

Vijesti

Izglasane mjere pomoći za gospodarstvenike pogođene korona krizom

vijeceGodinu dana nakon prve zabilježene pojave koronavirusa u RH, većina odluka o nužnim epidemiološkim mjerama i dalje je na snazi, a njima je ponajviše pogođen sektor gospodarstva, naročito u segmentu ugostiteljstva i sportskih rekreativnih sadržaja.

Tim u svezi, kako bi spomenutima olakšao oporavak, Grad Velika Gorica na 25. sjednici Gradskog vijeća donio je novi set mjera koji je svojim glasom podržalo 24 vijećnika, a jedan je bio suzdržan.

Tako su do 31. prosinca gospodarstvenici kojima je privremeno bio obustavljen rad odlukama Nacionalnog stožera civilne zaštite, u potpunosti oslobođeni plaćanja komunalne naknade i zakupnine za poslovne prostore u vlasništvu Grada te naknade za korištenje ugostiteljskih terasa.

Također, do 31. prosinca obveznici poreza na potrošnju oslobađaju se plaćanja poreza po stopi od 3 posto, a pružena im je mogućnost i privremenog proširenja terasa.

– Gore navedena prava ostvaruju se podnošenjem pisanih zahtjeva prema nadležnim upravnim odjelima. Za provođenje ovih odluka nije potrebno osigurati dodatna sredstva u proračunu Grada Velike Gorice za 2021. godinu, zaključio je predlagatelj, v. d. gradonačelnika Krešimir Ačkar napomenuvši kako su u pripremi nove mjere usmjerene prema gospodarstvenicima koji se nisu u potpunosti zatvorili, ali im je značajno narušeno poslovanje.