Grad Velika Gorica

Vijesti

Cvijeće za Velikogoričanke u susret Međunarodnom danu žena

danzena1Pripadnice ljepšeg spola jutros je ispred tržnog centra dočekalo iznenađenje. U povodu dana žena koji se obilježava 8. ožujka, Grad Velika Gorica odlučio ih je darivati cvijećem.

Prolaznicama koje su se ondje zatekle cvijeće su dijelili v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar, njegov zamjenik Ervin Kolarec te predsjednik Gradskog vijeća Neven Karas. Uz ovaj mali znak pažnje iskoristili su i priliku da nakratko popričaju sa sugrađankama. Osim pripadnicama ljepšeg spola, cvijeće su dobili i muškarci kako bi ih ponijeli kući svojim gospođama.

- Već 112 godina obilježava se Dan žena, dan kojim želimo posvijestiti bitnost uloga svih žena, bitnost spolne ravnopravnosti i svega što su kroz povijest mnoge velike žene i sve one žene, kada govorimo o punom pojmu, uvijek imamo na umu majčinstvo i sve ono najbolje i najljepše što podrazumijeva ljudsko biće. Tako i mi tradicionalno dijelimo jaglace, cvijeće našim sugrađankama. Grad Velika Gorica ima na svome čelu u 10 ustanova 10 ravnateljica koje čine iznimno bitan faktor te su pokretač ovog našeg društva. Imamo ženu na čelu gradskog stambenog poduzeća. Ono što je bitno naglasiti i današnjim danom osvijestiti je i naša zahvalnost za svu onu požrtvovnost i sve što naše žene i naše majke čine kako bi naš svijet bio puno bolji i kvalitetniji i hvala im na tome. Zbog toga smo imali potrebu zahvaliti ovim malim znakom pažnje svim našim sugrađankama koje su se našle ispred tržnog centra-rekao je ovom prilikom v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.

danzena2