- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Velikoj Gorici odobreno 5,4 milijuna kuna za biciklističku infrastrukturu

Posted By Gorica.hr On 02.02.2021. @ 20:01 In Vijesti | Comments Disabled

radar [1]Nešto više 5,4 milijuna kuna odobreno je Gradu Velikoj Gorici za projekt biciklističke staze koja će spojiti Veliku Goricu i Staro Čiče. Riječ je o projektu kojim će se biciklistička staza urediti na trasi stare ceste kod radara.

Danas je potvrđena Odluka o sufinanciranju projekta ”Poboljšanje sustava biciklističke infrastrukture na području Grada Velike Gorice” prijavljenog na Poziv na dostavu projektnih prijedloga ”Sustav biciklističkih staza na području Urbane aglomeracije Zagreb”, u okviru Operativnog programa ”Konkurentnost i kohezija 2014.-2020.”

Projekt se sufinancira sa 85% u ukupnom iznosu od 5.417.677,52 kn, dok će preostalih 956 tisuća kuna osigurati Grad Velika Gorica.

– U okviru projekta predviđena je izgradnja nove biciklističke staze s javnom rasvjetom dužine 3.115 metara između Velike Gorice i Starog Čiča, uz jezero Vukovina i stari radar, a kojim se nastoji između ostalog riješiti problem nastajanja divljih deponija na predmetnom području. Ujedno, projektom je predviđeno i postavljanje ukupno 61 rasvjetnog stupa na postojećoj biciklističkoj stazi između Velike Gorice i Velike Mlake koja je ukupne dužine 2.840 metara – poručio je v.d. gradonačelnika Krešimir Ačkar.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2021/02/velikoj-gorici-odobreno-54-milijuna-kuna-za-biciklisticku-infrastrukturu/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/radar.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal