- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Anketa o proračunu: Velikogoričani kao prioritete vide medicinski centar i prometnice

Posted By Gorica.hr On 11.11.2020. @ 12:19 In Vijesti | Comments Disabled

rotor5 [1]U online anketi o proračunu Grada Velike Gorice za iduću godinu koja je trajala od 29.10. do 8.11. 2020. sudjelovale su 763 osobe. Prema rezultatima ankete Velikogoričani kao najvažniji projekt vide izgradnju medicinskog centra, dok za najvažnije područje proračunskog financiranja drže obnovu i izgradnju prometnica.

Ovi rezultati poklapaju se sa rezultatima telefonske ankete provedene početkom godine na reprezentativnom uzorku.

Osim obnove i izgradnje prometnica, sudionici ankete kao prioritetna područja vide i javni prijevoz, prometnu sigurnost, potpore za novorođenčad i djecu, zaštitu okoliša, izgradnju i uređenje vrtića…

Što se tiče projekata, uz medicinski centar, kao najvažniji su označeni besplatni udžbenici, pomoćnici u nastavi, biciklističke staze, energetska obnova, izgradnja doma za starije, novi autobusni kolodvor i nova gradska tržnica. Kao što je i navedeno u samoj anketi, iako neki od navednih projekata nisu u nadležnosti Grada Velike Gorice, oni su zbog interesa javnosti bili uvršteni u anketu.

Uz ponuđene odgovore, svi sudionici ankete mogli su sami navesti prijedloge za koje misle da su od važnosti za život u gradu.

Cjelovito izvješće sa svim rezultatima i prijedlozima možete otvoriti na poveznici:

Anketa: Proračun 2021. GVG – izvješće [2] (PDF)


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2020/11/anketa-o-proracunu-velikogoricani-kao-prioritete-vide-medicinski-centar-i-prometnice/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/rotor51.jpg

[2] Anketa: Proračun 2021. GVG – izvješće: http://www.gorica.hr/dok2020/anketa-proracun2021-izvjesce.pdf

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal