- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Nove preporuke i mjere Nacionalnog stožera civilne zaštite

Posted By Gorica.hr On 12.10.2020. @ 20:23 In Obavijesti | Comments Disabled

cz [1]Nacionalni stožer civilne zaštite objavio je da su od danas obavezne maske u svim zatvorenim prostorima gdje nije moguće održati fizički razmak od minimalno dva metra, da se preporuča da se maske nose i na otvorenom, ondje gdje nije moguće održati fizičku distancu, a organizatori okupljanja više od 50 osoba morat će za to dobiti dopuštenje županijskih stožera.

Maske moraju nositi zaposlenici zdravstvenih ustanova i osobe koje dolaze u posjet pacijentima, zaposlenici ustanova socijalne skrbi koje pružaju usluge smještaja i posjetitelji korisnicima, vozači i ostali zaposlenici u sredstvima javnog prometa i putnici u javnom prometu, zaposlenici u trgovačkoj djelatnosti i kupci za vrijeme boravka u prodavaonicama, zaposlenici u ugostiteljskoj djelatnosti koji dolaze u kontakt s gostima ili sudjeluju u posluživanju ili pripremi jela, pića i napitaka, gosti u ugostiteljskim objektima, osim dok sjede na svojim mjestima i konzumiraju hranu, piće ili napitke.

Donesene su i posebne preporuke za sva okupljanja na kojima se očekuje više od 50 ljudi, a odnose se na profesionalne umjetničke izvedbe i programe, amaterske kulturno-umjetničke izvedbe i programe, kinoprojekcije, sportska natjecanja, okupljanja tijekom svadbi, pogreba, posljednjih ispraćaja i polaganja urni, vjerske obrede, izložbe u muzejskim, galerijskim i ostalim izložbenim prostorima.

Organizatori tih okupljanja su obvezni najkasnije pet dana prije planiranog okupljanja putem elektroničke pošte županijskog centra 112 zatražiti suglasnost od nadležnog županijskog Stožera civilne zaštite. Stožer treba donijeti odluku sukladno trenutnoj epidemiološkoj situaciji u roku 48 sati.

Izuzetak su okupljanja koja su obuhvaćena posebnim mjerama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, poput sportskih natjecanja, vjerskih, umjetničkih događaja.

Odluke 12.10.2020. [2] (ZIP)


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2020/10/nove-preporuke-i-mjere-nacionalnog-stozera-civilne-zastite/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/cz.jfif

[2] Odluke 12.10.2020.: http://www.gorica.hr/dok2020/cz12102020.zip

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal