Grad Velika Gorica

Vijesti

Gradskom bazenu donirana invalidska kolica, iduće godine starta plivački klub za osobe s invaliditetom

bazenGradski bazen Velika Gorica danas je dobio invalidska kolica koja će uvelike pomoći korisnicima bazena- osobama s invaliditetom, da lakše pristupaju prostoru bazena.

Donacija je to tvrtke Karl Dietz Kijevo sa kojom je na inicijativu Gradskog bazena i liječnika Stjepana Zagorca koji ih je povezao dogovor sklopljen u doslovce jednom danu.

-Danas nam je tvrtka Karl Dietz uručila invalidska kolica za naš Gradski bazen. Ta kolica su nam prije svega potrebna za naše osobe s invaliditetom kojih na bazenu ima sve više i više. Ta kolica omogućiti će im pristup od svlačionica i tuševa do samog prostora bazena i uvelike će olakšati njihovo kretanje po bazenu- kazao je danas prilikom primopredaje kolica voditelj Gradskog bazena, Darko Ćopić.

Ova vrijedna donacija zapravo je jedan od najvećih preduvjeta za realizaciju osnivanja plivačkog kluba osoba s invaliditetom jer je na bazenu sve više i više osoba s invaliditetom. Kako je jutros otkrio voditelj Ćopić, upravo je to sljedeći korak koji planiraju napraviti pa bi tako već u idućoj godini klub trebao zaživjeti.

-Polako su nam počele dolaziti osobe s invaliditetom, osobito djeca, a u tome je najzaslužnija Sara Brajković koja radi u plivačkom klubu pa su joj se djeca počela javljati. Dakle, na bazenu je sve više osoba s invaliditetom, pa je u planu osnivanje plivačkog kluba preko našeg Sportskog saveza osoba s invaliditetom tako da će brojni imati uvjete da dolaze ovdje na bazen. Za sada imamo desetak djece s različitim oštećenjima, od autizma, Down sindroma i nepokretnih osoba. Važno nam je da nam što više te djece dolazi jer znamo da je plivanje daleko najzdraviji sport- kazao je Ćopić.

Na ovoj vrijednoj donaciji zahvalila se i Mirjana Lučić, predsjednica Sportskog saveza osoba s invaliditetom koja je istaknula da bi bilo super kada bi sljedeći korak bila nabava i rampe za spuštanje u bazen.

-S obzirom da od iduće godine planiramo otvoriti klub vrlo nam je važno da osobe s invaliditetom imaju potpuni pristup bazenu. Kolica su super i ona predstavljaju ono što je nužno, međutim rampa je nešto o čemu ćemo morati razmišljati u budućnosti. Mislim da su ovo dobri počeci u svakom slučaju- poručila je Lučić.