Grad Velika Gorica

Vijesti

Energetski obnovljena OŠ Nikole Hribara

hribar1Grad Velika Gorica je u sredinom 2018. godine prijavio projekt pod nazivom „Energetska obnova zgrade osnovne škole Nikola Hribar na adresi Ulica Ruđera Boškovića 11, 10410 Velika Gorica“, na EU natječaj pod nazivom „Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora“. Nakon službenog odobravanja od strane nadležnih institucija, projekt je u prosincu 2018. godine započeo s provedbom.

Ukupna vrijednost projekta je 22.462.138,38 kuna, dok je EU sufinanciranje 8.133.631,15 kuna. Razdoblje provedbe projekta je od 7.12.2018. do 7.12.2020. godine.

Kroz implementaciju projekta provedene su sljedeće mjere energetske obnove: rekonstrukcija pročelja, rekonstrukcija krovova, zamjena vanjske stolarije, modernizacija rasvjete, uvođenje novog sustava prozračivanja te poboljšanje postojećeg sustava grijanja.

Ostvareni rezultat projekta je povećanje energetskog razreda iz D u B, dok se uštede u potrošnji energenata očekuju od oko 76% na godišnjoj razini. Zgrada osnovne škole Nikola Hribar sagrađena je prije više od 35 godina te je predmetni projekt od iznimne važnosti za očuvanje samog objekta škole. Višestruka je korist i za djecu koja će imati znatno bolje uvjete za stjecanje novih znanja.

Projekt je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj (EFRR).

hribar2