Grad Velika Gorica

Vijesti

Miholje u Kozjači

kozjacaMještani Kozjače, njihovi gosti, kao i stanovnici susjednih naselja jučer su zajedno obilježili Miholje što je u ovom malom breškom selu ujedno i Dan mjesta, pridržavajući se svih epidemioloških mjera. Proslava je bila nešto skromnija nego proteklih godina zbog koronakrize.

Obilježavanje Dana mjesta otpočelo u 11:00 sati svetom Misom povodom blagdana arkanđela Mihaela čije ime nosi kapelica u Kozjači. Misu je slavio vlč. Siniša Blatarić, župnik župe Uzvišenja Svetog Križa Kravarsko kojoj pripada i ovo mjesto.

Mještane je nakon svete Mise pozdravio i član MO-a Josip Jerleković, ujedno i gradski vijećnik te ukratko obrazložio projekte koji su učinjeni unatrag par godina.

- Mjesni odbor djeluje tijekom cijele godine, a u zadnjih 6-8 godina koliko smo na čelu puno se uložilo, oko 2,5 milijuna kuna, zahvaljujući Gradu -rekao je Jerleković dodavši kako je u tom razdoblju uređen, društveni dom te sportski dom u Kozjači.

- Sanirana su i dva klizišta, ulažemo i u školu koja je u vlasništvu Zagrebačke županije, pripada školi Kravarsko, ali smo uspjeli izlobirati pomoć pri promjeni centralnog grijanja novih vrata i prozora na školi, uređene su prilazne stepenice kako bi učenici imali što bolje uvjete – dodao je Josip Jerleković.

Nakon svečane svete Mise druženje se nastavilo na novoasfaltiranom malonogometnom igralištu koje je svečano otvorio pročelnik za mjesnu samoupravu Dražen Bačurin.