- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Konferencija ‘Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice’

Posted By Gorica.hr On 24.09.2020. @ 09:39 In Najave | Comments Disabled

Kante [1]Grad Velika Gorica i komunalno društvo VG Čistoća od prosinca 2018. godine provode projekt edukacije i informiranja „Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice“, sufinanciran u visini 60,47 % sredstvima Europske unije iz Kohezijskog fonda, kroz Operativni program „Konkurentnost i kohezija 2014.–2020. godine“. Projekt je vrijedan 1.984.588,79 kuna, od čega se iz Kohezijskog fonda sufinancira 1.096.245,50 kuna.

Cilj projekta je kroz ukupno 22 projektne aktivnosti educirati i informirati sve skupine građana Grada Velike Gorice o pravilnom gospodarenju otpadom, važnosti odvojenog sakupljanja otpada „na kućnom pragu“ i putem reciklažnih dvorišta te „zelenih otoka“, kako bi se tako sakupljeni otpad mogao reciklirati i pravilno zbrinuti, umjesto da završi na „divljim“ deponijama ili gradskom Odlagalištu komunalnog otpada Mraclinska Dubrava.

Među do sada provedenim aktivnostima projekta važno je spomenuti tisak i distribuciju tiskanih edukacijskih materijala za školarce i djecu u vrtićima (letci, brošure, slikovnice, radni listići), provedbu edukacijskih radionica o pravilnom gospodarenju otpadom u svim velikogoričkim školama, kampanje putem medija (radijske emisije i oglasi na lokalnom City radiju), plaćenih oglasa u lokalnim tiskanim medijima i na web portalima te plakata izloženih na javnim mjestima, izradu informativnih ploča o pravilnom odvajanju otpada koje su izvješene u prostorijama za otpad stambenih zgrada, produkciju video filmova o pravilnom gospodarenju otpadom i kazališne predstave za školsku djecu te organizaciju javne konferencije – tribine o pravilnom gospodarenju otpadom koja će se održati dana 29. rujna 2020. godine u trajanju od 14,00 do 16, 15 sati. Tribina će se održati u konferencijskoj dvorani na I. katu gradskog stadiona Velika Gorica, Ulica Hrvatske bratske zajednice 80 (južni ulaz) u Velikoj Gorici.Na tribini će se predstaviti projekt „Pametno gospodarenje otpadom Grada Velike Gorice“ te će biti riječi o svrsi i ciljevima pravilnog gospodarenja otpadom te tehnikama odvojenog sakupljanja otpada i smanjenja količina otpada odloženog na Odlagalištu komunalnog otpada Mraclinska Dubrava koje provodi gradsko komunalno društvo VG Čistoća d.o.o. Na tribinu su posebno pozvani predstavnici suvlasnika stambenih zgrada na području Velike Gorice, budući da u stambenim zgradama nastaje oko polovice svih količina komunalnog otpada koji treba pravilno zbrinjavati, ali i svi ostali zainteresirani građani, koji će moći postavljati pitanja i dobiti na njih stručne odgovore.

otpad-banner [2]

Svi zainteresirani za sudjelovanje na konferenciji trebaju se prijaviti putem internetske poveznice http://www.vg-konferencije.com/ [3].


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2020/09/konferencija-pametno-gospodarenje-otpadom-grada-velike-gorice/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/Kante.jpg

[2] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/otpad-banner.jpg

[3] http://www.vg-konferencije.com/: http://www.vg-konferencije.com/

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal