Grad Velika Gorica

Obavijesti

Raspored dezinsekcije komaraca na području Velike Gorice

komaracU utorak 18. kolovoza kreće novo zaprašivanje komaraca na velikogoričkom području. Zaprašivanje će provoditi Tvrtka Eko standard kroz tri dana, a insekticid će se raspršivati sa zemlje iz dva vozila u pokretu.

U utorak od 5 ujutro do 7 sati dezinsekcija će se provoditi u Velikoj Gorici, Velikoj Mlaki i Gradićima, a istoga dana navečer od 19 sati do 21 sat zaprašivat će se i sljedeća mjesta: Mičevec, Kosnica, Petina, Mala Kosnica, Selnica Šćitarjevska, Črnkovec, Bapča, Šćitarjevo, Drenje Šćitarjevsko, Obrezina, Sasi, Novaki Šćitarjevski, Lekneno, Trnje, Strmec Bukevski, Zablatje Posavsko i Sop Bukevski.

U srijedu, 19. kolovoza od 5 do 7 sati ujutro zaprašivat će se komarci u ovim mjestima: Kobilić, Lazina čička, Ribnica, Novo Čiče, Poljana Čička, Jagodno, Gornje Podotočje, Donje Podotočje, Staro Čiče, Vukovina, Kuče.
Istoga dana navečer od 19 do 21 na redu su Gornja Lomnica, Lukavec, Donja Lomnica, Petrovina Turopoljska, Šiljakovina, Gudci i Markuševec Turopoljski.

Trećeg dana akcije, 20. kolovoza, borba protiv komaraca nastavlja se od 5 do 7 u mjestima: Dubranec, Bukovčak, Vukomerić, Petravec, Prvonožina, Jerebić, Cerovski vrh, Cvetković brdo, Gustelnica, Kozjača, Ključić brdo, a od 19 do 21 slijede Velika Buna, Mala Buna, Okuje, Mraclin, Lazi Turopoljski, Buševec, Ogulinec, Turopolje i Rakitovec.

- Prilikom provedbe dezinsekcijskih mjera suzbijanja odraslih oblika komaraca koristit će se insekticid Neopitroid premium, otopljen u vodi u omjeru 1:9. Predviđena količina radne otopine iznosi cca 1.800,00 litara. Insekticid posjeduje dozvole za uporabu od Ministarstva zdravstva RH za uporabu u naseljenim područjima. Ako vremenski uvjeti neće dopuštati provedbu mjera, iste će se obavljati naredni dan ili kada vremenske prilike budu povoljne, o čemu ćemo poslati nove obavijesti.