- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Radovi u Markuševcu: Spremište i garaža za vatrogasce, nove prostorije za društveni život

Posted By Gorica.hr On 03.08.2020. @ 16:20 In Vijesti | Comments Disabled

markusevec [1]Vatrogasni i društveni dom u Markuševcu Turopoljskom dobiva dodatne prostorije koje će biti na usluzi mjesnim vatrogascima, ali i mještanima za društvene potrebe.

U tijeku su radovi na dogradnji postojećeg vatrogasnog doma koji će uskoro biti i energetski obnovljen te dobiti fasadu i novu stolariju.

-Nakon dogovora s Vijećem Mjesnog odbora i aktivnim DVD-om odlučili smo krenuti u izgradnju društvenog i vatrogasnog doma, vatrogasnog spremišta i garaže jer u ovom kraju nemamo aktivnijih društava i bitno nam je da imaju kvalitetne vatrogasne prostore i kapacitete kako bi mogli djelovati, ne samo zbog operativnog djelovanja već i društvene aktivnosti jer su vatrogasci ovdje najaktivnija udruga-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić koji je prošlog petka obišao radove u Markuševcu.

-Gradi se garaža i spremište u prizemlju, a na katu će vijeće mjesnih odbora dobiti nekoliko prostorija gdje će urediti svoj civilni i društveni život čime smo dobili jednim potezom dodatnu korist. Vrlo brzo ćemo doći tu i do energetske obnove, zamijeniti stolariju i napraviti fasadu, djelom smo asfaltirali dio parkinga, a preostaje urediti prostor ispred-dodao je Barišić.

Predsjednik Mjesnog odbora Nikola Cerovski istaknuo je zadovoljstvo kako u naselju ima sve više djece, no s druge strane zabrinuti su za sigurnost djece u prometu te svi mještani željno iščekuju uređenje prometnica.

-Najbitnije je da riješimo prometnice, imamo jednu glavnu i nekoliko sporednih ulica, i na glavnoj treba urediti pješačku-biciklističku stazu kako bi ovdje imali standard kao i u susjednom Zagrebu, da s eovdje može mirno i sigurno kretati-dodao je gradonačelnik.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2020/08/radovi-u-markusevcu-spremiste-i-garaza-za-vatrogasce-nove-prostorije-za-drustveni-zivot/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/markusevec.jpg

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal