Grad Velika Gorica

Vijesti

Radovi u Markuševcu: Spremište i garaža za vatrogasce, nove prostorije za društveni život

markusevecVatrogasni i društveni dom u Markuševcu Turopoljskom dobiva dodatne prostorije koje će biti na usluzi mjesnim vatrogascima, ali i mještanima za društvene potrebe.

U tijeku su radovi na dogradnji postojećeg vatrogasnog doma koji će uskoro biti i energetski obnovljen te dobiti fasadu i novu stolariju.

-Nakon dogovora s Vijećem Mjesnog odbora i aktivnim DVD-om odlučili smo krenuti u izgradnju društvenog i vatrogasnog doma, vatrogasnog spremišta i garaže jer u ovom kraju nemamo aktivnijih društava i bitno nam je da imaju kvalitetne vatrogasne prostore i kapacitete kako bi mogli djelovati, ne samo zbog operativnog djelovanja već i društvene aktivnosti jer su vatrogasci ovdje najaktivnija udruga-rekao je gradonačelnik Dražen Barišić koji je prošlog petka obišao radove u Markuševcu.

-Gradi se garaža i spremište u prizemlju, a na katu će vijeće mjesnih odbora dobiti nekoliko prostorija gdje će urediti svoj civilni i društveni život čime smo dobili jednim potezom dodatnu korist. Vrlo brzo ćemo doći tu i do energetske obnove, zamijeniti stolariju i napraviti fasadu, djelom smo asfaltirali dio parkinga, a preostaje urediti prostor ispred-dodao je Barišić.

Predsjednik Mjesnog odbora Nikola Cerovski istaknuo je zadovoljstvo kako u naselju ima sve više djece, no s druge strane zabrinuti su za sigurnost djece u prometu te svi mještani željno iščekuju uređenje prometnica.

-Najbitnije je da riješimo prometnice, imamo jednu glavnu i nekoliko sporednih ulica, i na glavnoj treba urediti pješačku-biciklističku stazu kako bi ovdje imali standard kao i u susjednom Zagrebu, da s eovdje može mirno i sigurno kretati-dodao je gradonačelnik.