Grad Velika Gorica

Vijesti

Zadarska za sada ostaje i dalje slijepa ulica

podbreznica1Grad Velika Gorica, putem Gradske četvrti Miljenko Granić, koja zastupa interese svih mještana na svom području, primio je zahtjev za spajanjem Zadarske ulice na Ulicu dr. Jurja Dobrile, u planu rada za 2020. godinu. Sukladno tome, a i važećoj prostorno planskoj dokumentaciji nametnula se potreba za daljnji razvoj gradske ulične mreže na području grada i logično je bilo razmišljati u spomenutom smjeru.

Na taj način naselje Podbrežnica dobila bi bržu i kvalitetniju vezu s ostalim glavnim prometnicama koje je okružuju te manji pritisak na jedini ulaz u naselje od strane Zagrebačke ulice, što je važno i zbog same sigurnosti naselja. Jedan dio građana, udružen u inicijativu, protivi se spomenutoj izgradnji želeći da naselje Podbrežnica i dalje ostane bez spajanja s ostalim dijelom Velike Gorice kako bi naselje ostalo mirno, bez prometa.

- Grad Velika Gorica na usluzi je svojim građanima i osluškuje volju istih. Stoga, Zadarska ulica na svom sjevernom dijelu može ostati slijepa ulica kao i do sada, a izgradila bi se ulica uz gradsko groblje i spojila s Dobrilinom. Izgradnjom spomenutog dijela prometnice grad bi s jedne strane zadovoljio potrebe mještana Podbrežnice, a s druge potencijalne buduće investitore s obzirom da bi se nova cesta gradila uz planom predviđenu gospodarsko-poslovnu i proizvodnu zonu- izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić uz napomenu kako ostavlja konačnu odluku o eventualnom spajanju u budućnosti na odluku svim stanovnicima Podbrežnice, koji bi u suradnji s predstavnicima gradske četvrti svoju volju trebali iskazati putem organiziranog anketiranja ili mini referenduma. Način, na koji će se dobiti točni podaci i prava volja svih građana, prepušten je na odluku gradskoj četvrti.

Također treba napomenuti kako se izgradnjom ceste uz gradsko groblje prema Ulici dr. Jurje Dobrile neće ukinuti sadašnja šetnica, jer je koridorom buduće prometnice predviđena izgradnja obostranih pješačkih i biciklističkih staza sa zaštitnim zelenim pojasom tako da će, uz pješake, i biciklisti imati sigurnu površinu za prometovanje.

podbreznica2