Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica istaknula kandidaturu za titulu europskog grada sporta

sport1Od nogometa, rukometa i košarke, preko borilačkih sportova pa do atletike, odbojke, streljaštva i svih ostalih sportova, Velika Gorica već se davno upisala na kartu Hrvatske, a sad je stigao trenutak i za europski iskorak.

Neprofitna organizacija ACES Europe, Udruženje europskih prijestolnica i gradova sporta sa sjedištem u Bruxellesu, u nekoliko kategorija dodjeljuje ovo priznanje, koje je ove godine otišlo u Čakovec, a iduće ide u Zadar.

“U proteklih deset godina u kontinuitetu smo ulagali značajna sredstva u sportsku infrastrukturu, ali i u rad više od 50 sportskih Udruga u svim granama. Sljedeći logičan korak, kojeg smo definirali i potpisom ugovora, kandidatura je naslov – Velika Gorica europski grad sporta,” poručio je Ervin Kolarec, zamjenik gradonačelnika Velike Gorice.

Potpisivanje ugovora tek je prvi korak, potrebno je napraviti prezentaciju, nakon čega će ACES Komisija posjetiti Veliku Goricu, obići infrastrukturu, sve sportske objekte, a prisustvovat će i sportskim natjecanjima, treninzima i razgovarati s velikogoričkim sportašicama i sportašima.

sport2sport3