- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Savjetovanje s javnošću: Strategija izjednačavanja mogućnosti i prava za osobe s invaliditetom

Posted By Gorica.hr On 08.06.2020. @ 10:29 In Obavijesti | Comments Disabled

inv2 [1]Od 08.06. do 07.07.2020. na savjetovanju s javnošću je Strategija izjednačavanja mogućnosti i prava za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice u razdoblju od 2020.-2024. godine.

Cilj III. velikogoričke strategije je stvaranje uvjeta za aktivno uključivanje i ravnopravno sudjelovanje osoba s invaliditetom u svim životnim područjima te sprečavanje diskriminacije i snaženje svih oblika društvene solidarnosti.

Strategija se ostvaruje kroz različite vidove financijske pomoći te pružanje različitih socijalnih i zdravstvenih usluga. Nositelji mjera i aktivnosti su Grad Velika Gorica, ustanove i trgovačka društva u vlasništvu ili pretežitom vlasništvu Grada, odgojno-obrazovne ustanove, ustanove zdravstva i socijalne skrbi te civilni sektor.

Pravni temelj za donošenje Strategije izjednačavanja mogućnosti i prava za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice u razdoblju od 2020.-2024. godine je Nacionalna strategija za izjednačavanje mogućnosti za osobe s invaliditetom od 2017.-2020. godine. U završnim odrednicama Nacionalne strategije definirana je obaveza jedinica lokalne i područne samouprave da izrade lokalne strategije/programe, u svrhu izjednačavanja mogućnosti za osobe s invaliditetom.

Strategija izjednačavanja mogućnosti i prava za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice u razdoblju od 2020.-2024. godine [2] (ZIP)


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2020/06/savjetovanje-s-javnoscu-strategija-izjednacavanja-mogucnosti-i-prava-za-osobe-s-invaliditetom/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/inv23.jpg

[2] Strategija izjednačavanja mogućnosti i prava za osobe s invaliditetom Grada Velike Gorice u razdoblju od 2020.-2024. godine: http://www.gorica.hr/dok2020/sav-strat-inv.zip

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal