- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

Poziv na iskazivanje interesa za energetsku obnovu obiteljskih kuća

Posted By Gorica.hr On 03.06.2020. @ 21:59 In Obavijesti | Comments Disabled

solar2 [1]Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja najavilo je daljnju provedbu Programa energetske obnove obiteljskih kuća. Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća raspisati će i provoditi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (u daljnjem tekstu: “FZOEU”).

Poziv bi trebao biti objavljen u lipnju kako bi građani imali barem dva mjeseca za prikupljanje dokumentacije te kako bi krajem ljeta počeli s prijavama.

Budući da Grad Velika Gorica potiče energetsku obnovu obiteljskih kuća i korištenje obnovljivih izvora energije (u daljnjem tekstu: “OIE”) sa ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih kuća, smanjenja potrošnje energije i emisija stakleničkih plinova u atmosferu te smanjenja mjesečnih troškova za energente, uz ukupno poboljšanje kvalitete života, ovim putem pozivamo sve zainteresirane Velikogoričane da nam se jave ako:

1. Planirate se prijaviti na natječaj FZOEU za sufinanciranje energetske obnovu obiteljskih kuća?

2. Planirate na vašem objektu ugraditi sustav za korištenje OIE (fotonaponske elektrane za vlastitu potrošnju, biomasa – drvni i agro peleti, dizalice topline, sustavi sa sunčanim toplinskim pretvaračima)?

Sve građane koji su zainteresirani za bilo koju od navedenih aktivnosti molimo da nam se jave na e-mail adresu: energetska.obnova@gorica.hr [2]


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2020/06/poziv-na-iskazivanje-interesa-za-energetsku-obnovu-obiteljskih-kuca/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/solar2.jpg

[2] energetska.obnova@gorica.hr: mailto:energetska.obnova@gorica.hr

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal