Grad Velika Gorica

Obavijesti

Poziv na iskazivanje interesa za energetsku obnovu obiteljskih kuća

solar2Ministarstvo graditeljstva i prostornog uređenja najavilo je daljnju provedbu Programa energetske obnove obiteljskih kuća. Javni poziv za energetsku obnovu obiteljskih kuća raspisati će i provoditi Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost (u daljnjem tekstu: “FZOEU”).

Poziv bi trebao biti objavljen u lipnju kako bi građani imali barem dva mjeseca za prikupljanje dokumentacije te kako bi krajem ljeta počeli s prijavama.

Budući da Grad Velika Gorica potiče energetsku obnovu obiteljskih kuća i korištenje obnovljivih izvora energije (u daljnjem tekstu: “OIE”) sa ciljem povećanja energetske učinkovitosti postojećih obiteljskih kuća, smanjenja potrošnje energije i emisija stakleničkih plinova u atmosferu te smanjenja mjesečnih troškova za energente, uz ukupno poboljšanje kvalitete života, ovim putem pozivamo sve zainteresirane Velikogoričane da nam se jave ako:

1. Planirate se prijaviti na natječaj FZOEU za sufinanciranje energetske obnovu obiteljskih kuća?

2. Planirate na vašem objektu ugraditi sustav za korištenje OIE (fotonaponske elektrane za vlastitu potrošnju, biomasa – drvni i agro peleti, dizalice topline, sustavi sa sunčanim toplinskim pretvaračima)?

Sve građane koji su zainteresirani za bilo koju od navedenih aktivnosti molimo da nam se jave na e-mail adresu: energetska.obnova@gorica.hr