Grad Velika Gorica

Vijesti

Velika Gorica smanjuje plaću dužnosnicima, direktorima, ravnateljima i pročelnicima

komunalacGradonačelnik i njegovi zamjenici 50 % plaće za mjesec travanj uplaćuju na račun Gradskog društva Crvenog križa, a u daljnjim mjesecima smanjuje im se plaća za 20 posto. Isti postotak smanjenja već od travnja ide direktorima i članovima uprava trgovačkih društava, za 15 posto plaće se smanjuju pročelnicima u gradskoj upravi, a za 10 posto ravnateljima gradskih ustanova.

- Prvi teret moraju podnijeti oni koji imaju najveće plaće i zato smo takvu odluku i donijeli. Nećemo dirati plaće djelatnicima, posebice onima koji sve ovo vrijeme rade u sustavu civilne zaštite i na poslovima koji omogućavaju normalno funkcioniranje komunalnog sustava ali i svih drugih vitalnih funkcija grada – izjavio je gradonačelnik Dražen Barišić koji je s ovom odlukom upoznao i predstavnike sindikata.

Uštede u proračunu ostvarit će se obustavom nekih aktivnosti koje nisu nužne u ovom vremenu i koje se neće moći odvijati ni u sljedećim mjesecima. Posljedice smanjenja prihoda sigurno će se osjetiti, a u kojim razmjerima ovisi i o daljnjim kretanjima gospodarstva, i samom trajanju cijele situacije epidemije.