Grad Velika Gorica

Obavijesti

Uvode se izvanredne nužne autobusne linije

Grad Velika Gorica osigurao je nužni prijevoz tijekom cijelog tjedna izvanredne autobusne linije za svoje građane do daljnjeg. Svrha nužnog prijevoza je omogućiti ljudima odlazak na posao i povratak s istog.

Prijevoz izvanrednim autobusnim linijama bit će omogućen putnicima uz predočenje valjanih propusnica te za djelatnike u nužnim službama (npr. zdravstvo, vojska, policija, vatrogasci, trgovci) s valjanim iskaznicama.

Uvedeno je šest izvanrednih autobusnih linija s minimalno 7 autobusa. Pet autobusnih linija koje će prometovati odnosno povezivati naselja s Velikom Goricom i jedna autobusna linija (minimalno dva autobusa) koja će prometovati prema Zagrebu (Veliko Polje). Spomenuti prijevoz prema Velikom Polju imati će osam polazaka (3 jutarnja, 3 popodnevna i 2 večernja).

Trase izvanrednih autobusnih linija (opis i prostorni prikaz) i njihovi vozni redovi nalaze se u prilogu ove obavijesti kao i izvanredni vozni red ZET-ove autobusne linije (Gl. Kolodvor – Veliko Polje).

Vozni redovi izrađeni su u dogovoru s prijevoznikom, a prema voznom redu VG – V. Polje (8 polazaka – 3 ujutro, 3 poslijepodne, 2 večernja) koji je izrađen prema najfrekventnijim jutarnjim, poslijepodnevnim i večernjim polascima i prilagođen polascima iz Velikog Polja za Zagreb.
Nove izvanredne autobusne linije prometovati će od ponedjeljka 06. travnja 2020. godine.

Ulazak u autobus nadgledat će pripadnici operativnih snaga Civilne zaštite Grada Velike Gorice. Broj mjesta u autobusima je zbog sigurnosnih i zdravstvenih razloga ograničen.

NAPOMINJEMO DA SE SVI KORISNICI IZVANREDNIH AUTOBUSNIH LINIJA STROGO PRIDRŽAVAJU SVIH IZDANIH NAPUTAKA NADLEŽNIH TIJELA VEZANIH ZA TRENUTNU SITUACIJU – PANDEMIJE COVID-19 I OBVEZNO KORISTE PROPISANU ZAŠTITNU OPREMU.

Detaljne informacije o autobusnim linijama (PDF)