Grad Velika Gorica

Obavijesti

U Velikoj Gorici zaraženo 27 osoba

czPrema podacima Službe za epidemiologiju ukupan broj zaraženih od koronavirusa u Velikoj Gorici na današnji dan iznosi 27 što znači da je u posljednja 24 sata evidentirana jedna nova oboljela osoba.

U susjednim općinama zaražene su ukupno četiri osobe, što je također povećanje za jednog pacijenta. Tako Velika Gorica s okolnim općinama broji ukupno 31 oboljelog od koronavirusa.

Na današnjoj konferenciji iz gradskog Stožera podsjetili su da prema novoj odluci pekarnice rade od 6 sati do 17 sati. Sve informacije o gospodarskim mjerama moguće je pronaći na stranicama razvojne agencije VE-GO-RA.

Dodatni paket gospodarskih mjera koje će donijeti Grad bit će također objavljene narednih dana.

Na današnjoj konferenciji Stožera civilne zaštite Velika Gorica, ravnateljica Vesna Grospić pojasnila je građanima kako posljednjih tjedana funkcionira Centar za socijalnu skrb.

Na samom početku naglasila je da Centar i za vrijeme pandemije koronavirusa neprekidno radi te da su otvoreni svaki dan od ponedjeljka do petka od 07:30 do 15 sati za sve korisnike koji se nađu u situaciji koju treba žurno i neodgodivo rješavati.

Sve ostale korisnike ravnateljica je zamolila da im se obrate putem telefona ili na e-mail; 01/ 6222 666, 01/ 6222 216, 01/ 6235 981 i css-velikagorica@socskrb.hr

-Za sva prava i usluge koja se pružaju i rješavaju u sustavu socijalne skrbi možete potražiti i zahtjeve i obrasce na službenoj stranici našeg Centra i sukladno tome za sve što vam je potrebno ispunjeni obrazac proslijediti u centar putem e-maila ili fax-a a samo u iznimnim situacijama donijeti u Centar osobno- poručila je Grospić.

Krizni timovi spremni

U centru su organizirani i krizni timovi koji su spremni po potrebi izaći na teren, a ukoliko je potreban i terenski izvid u suradnji s policijom Hitnom pomoći može se žurno pristupiti rješavanju krizne situacije na terenu, otkrila je Grospić.

-Imamo organizirano i 24- satno dežurstvo od strane naših stručnih djelatnika. Sva novčana prava koja naši korisnici ostvaruju u Centru redovno se isplaćuju na njihove račune ili putem poštanske uputnice. Socijalne usluge poput smještaja, boravka, psihosocijalne podrške i ostale sada se provode u skladu s trenutnim mogućnostima. Mjere obiteljsko pravne zaštite kao i obitelji u riziku su pod neposrednim i svakodnevnim nadzorom naših stručnih djelatnika Centra- rekla je Grospić i zahvalila svim korisnicima i građanima Velike Gorice na razumijevanju za djelatnike Centra i za njihov rad u ovim teškim i ugrožavajućim uvjetima.

-Zato vas sve molim ostanite doma da što prije prebrodimo ovo krizno i teško vrijeme koje nam je donio koronavirusa. U svoje osobno ime i u ime svih djelatnika Centra želim vam sretan i blagoslovljen Uskrs- poručila je ravnateljica Vesna Grospić.