- Grad Velika Gorica - http://www.gorica.hr -

U Velikoj Gorici novi slučaj zaraze koronavirusom

Posted By Gorica.hr On 15.04.2020. @ 12:02 In Obavijesti | Comments Disabled

cz [1]Prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području grada Velike Gorice danas do 11 sati evidentirano je 29 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj zaraženoj osobi više. Podsjećamo da gorička Ispostava doma zdravlja obuhvaća i susjedne općine Kravarsko, Orle i Pokupsko gdje je zaraženo četvero ljudi pa tako ukupna brojka zaraženih u gradu i općinama iznosi 33.

VEGORA u kontaktu s lokalnim poduzetnicima

Iz gradskog Stožera civilne zaštite danas su kazali da ne brinu samo o zdravlju nego i o izlasku iz krize koja je zbog zatvaranja i smanjenog obima rada pogodila i velikogoričke poduzetnike, pa je tako o komunikaciji s poduzetnicima govorila ravnateljica VEGORA-e Maja Kurjak.

Naglasila je Kurjak da na mrežnim stranicama razvojne agencije grada donose pregled i pojašnjenja dostupnih mjera za poduzetnike, od državne do gradske razine, ali i kreiranje dnevnog sadržaja koji se bazira na konkretnim upitima naših goričkih poduzetnika.

-Najčešća pitanja do sada bila su u vezi realiziranja poreznih mjera i mjera HZZ-a. Ima puno pitanja sa specifičnostima i zato vas pozivamo da nam se javite ili telefonom ili na naš e-mail. mjere@vegora.hr. Brojevi telefona su 01/5542 667 i 01/5542 668.

Osim mjera koje objavljuju na webu i Facebooku, ravnateljica Kurjak izjavila je da zovu proaktivno lokalne poduzetnike te da vjeruju da će ih uspjeti sve kontaktirati i pitati treba li im pomoć, bilo u prijavi, bilo u iščitavanju mjera. Razvojna agencija VEGORA najavila je i gradske mjere te potiče poduzetnike da se čim prije prijave na njih.


Article printed from Grad Velika Gorica: http://www.gorica.hr

URL to article: http://www.gorica.hr/2020/04/u-velikoj-gorici-novi-slucaj-zaraze-koronavirusom/

URLs in this post:

[1] Image: http://www.gorica.hr/wp-content/uploads/cz.jfif

Grad Velika Gorica - Gorica.hr - Službeni gradski portal