Grad Velika Gorica

Obavijesti

U Velikoj Gorici novi slučaj zaraze koronavirusom

czPrema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije na području grada Velike Gorice danas do 11 sati evidentirano je 29 osoba kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

U odnosu na podatke od jučer, radi se o jednoj zaraženoj osobi više. Podsjećamo da gorička Ispostava doma zdravlja obuhvaća i susjedne općine Kravarsko, Orle i Pokupsko gdje je zaraženo četvero ljudi pa tako ukupna brojka zaraženih u gradu i općinama iznosi 33.

VEGORA u kontaktu s lokalnim poduzetnicima

Iz gradskog Stožera civilne zaštite danas su kazali da ne brinu samo o zdravlju nego i o izlasku iz krize koja je zbog zatvaranja i smanjenog obima rada pogodila i velikogoričke poduzetnike, pa je tako o komunikaciji s poduzetnicima govorila ravnateljica VEGORA-e Maja Kurjak.

Naglasila je Kurjak da na mrežnim stranicama razvojne agencije grada donose pregled i pojašnjenja dostupnih mjera za poduzetnike, od državne do gradske razine, ali i kreiranje dnevnog sadržaja koji se bazira na konkretnim upitima naših goričkih poduzetnika.

-Najčešća pitanja do sada bila su u vezi realiziranja poreznih mjera i mjera HZZ-a. Ima puno pitanja sa specifičnostima i zato vas pozivamo da nam se javite ili telefonom ili na naš e-mail. mjere@vegora.hr. Brojevi telefona su 01/5542 667 i 01/5542 668.

Osim mjera koje objavljuju na webu i Facebooku, ravnateljica Kurjak izjavila je da zovu proaktivno lokalne poduzetnike te da vjeruju da će ih uspjeti sve kontaktirati i pitati treba li im pomoć, bilo u prijavi, bilo u iščitavanju mjera. Razvojna agencija VEGORA najavila je i gradske mjere te potiče poduzetnike da se čim prije prijave na njih.