Grad Velika Gorica

Obavijesti

Od ponedjeljka se uvode dodatne autobusne linije u sustavu izvanrednog javnog prijevoza na području Velike Gorice

busBudući je još uvijek na snazi obustava međužupanijskog putničkog prijevoza, što znači da još uvijek nije dopušten direktan autobusni, niti putnički željeznički promet između Velike Gorice i Zagreba, na području Grada Velike Gorice i dalje će prometovati besplatne izvanredne autobusne linije namijenjene nužnom prijevozu.

S ciljem povećanja kapaciteta prijevoza i dodatnog pokrivanja šireg gradskog područja od ponedjeljka 27. travnja 2020. godine Stožer civilne zaštite Grada Velike Gorice uvodi dodatne tri nove autobusne linije, dok je jedna postojeća produžena. Od ponedjeljka će tako autobusne linije voziti i do Dubranca, Mraclina, Strmca Bukevskog, Mičevca, Plesa…

Trase novih i izmijenjenih izvanrednih autobusnih linija (opis i prostorni prikaz) i njihovi vozni redovi nalaze se u prilogu ove obavijesti kao i izvanredni vozni red ZET-ove autobusne linije (Gl. Kolodvor – Veliko Polje).

Svrha nužnog prijevoza je omogućiti ljudima odlazak na posao i dolazak s istog. Prijevoz izvanrednim autobusnim linijama biti će omogućen putnicima samo uz predočenje valjanih propusnica te za djelatnike u nužnim službama (zdravstvo, vojska, policija, vatrogasci, trgovci, radnici u proizvodnim djelatnostima) s valjanim iskaznicama.

Ulazak u autobuse nadgledati će pripadnici operativnih snaga civilne zaštite Grada Velike Gorice. Broj mjesta u autobusima je zbog sigurnosnih i zdravstvenih razloga ograničen.

Tijekom dosadašnjih 19 dana od uspostave, izvanredni nužni prijevoz na području grada koristilo je oko 3200 putnika, a angažirani autobusi do sada su na svim linija prešli više od 17.000 km (oko 900 km dnevno). Na pregledu propusnica i osiguranju poštivanja propisanih uvjeta u autobusima ukupno su angažirana 342 pripadnika operativnih snaga Civilne zaštite.

Ponovna uspostava direktnog prometa između Velike Gorice i Zagreba bit će moguća kada Nacionalni stožer Civilne zaštite RH dozvoli međužupanijski putnički prijevoz.

Vozni red od 27.04.2020. (PDF)

vg-trase