Grad Velika Gorica

Obavijesti

Još jedan dan bez novozaraženih na području grada; jedna osoba ozdravila

czGrad Velika Gorica prema podacima Zavoda za javno zdravstvo Zagrebačke županije u posljednja 24 sata nema novih slučajeva zaraze koronavirusom.

Tako prema podacima Zavoda do danas do 11:00 sati Ispostava Doma zdravlja u Velikoj Gorici i dalje broji ukupno 33 osobe kojima je potvrđena bolest uzrokovana novim koronavirusom.

Riječ je o 29 zaraženih osoba s područja grada te o još četiri osobe s područja susjednih općina Orle, Kravarsko i Pokupsko. Napomenimo da novih evidentiranih slučajeva nije bilo niti tijekom jučerašnjeg iznošenja podataka o oboljelima, a s čime itekako možemo biti zadovoljni. Dobra vijest je da je ozdravila još jedna osoba.

Podsjetimo, u našem gradu umrle su dvije zaražene osobe. Prvi slučaj evidentiran je 29. ožujka, a drugi 11. travnja. Riječ je o starijim kroničnim te onkološkim bolesnicima. Prema podacima Zavoda, gorička ispostava Doma zdravlja s današnjim danom broji dva izliječena pacijenta.

Izdavanje propusnica se provodi radi kroz sustav e-propusnica, a za one koji nisu u mogućnosti i dalje su otvoreni šalteri u gradskoj upravi svakim danom od 8 do 20 sati.

U istom vremenu dostupni su i telefoni za nužnu pomoć sugrađanima koja se potom obavlja putem Crvenog križa i dobrovoljnih vatrogasnih društava u ruralnom dijelu grada. Nužni javni prijevoz uspostavljen je samo za odlazak na posao i povratak sa istog i to za nužne službe; policija, vojska i trgovina. Kontrolu prijevoza obavljaju pripadnici Civilne zaštite.

Reciklažno dvorište u Velikoj Gorici otvoreno svakim danom od 9 do 17 sati, a otvorena je i jedna blagajna za plaćanje računa u komunalnom centru.

Velikogorička tržnica radi svaki dan od 8 do 13 sati.